ColorEX Paints – fabrica de vopsele lavabile ecologice fabricate în România

Te gândești că ar fi timpul să renovezi? Fie apartamentul, casa sau spațiul de muncă, noi îți recomandăm producătorul românesc de vopsea ColorEX. De ce? Pentru că produsele lor, atât lavabilele de interior cât și cele de exterior, sunt ecologige, pentru că cei de la ColorEX folosesc tehnologii moderne pentru a produce calitate, pentru că avem încredere în profesionalismul lor, pentru că susținem producătorii români, și implicit economia românească etc.

 

ColorEX sunt un producător de talie mică de vopsele lavabile ecologice pentru interior și exterior, tencuieli decorative cu paste subțiri și produse complementare (250 t/an), fiind totodată și unul din puținii producători de vopsele pentru acoperiș și pardoseală din România. Tehnologiile moderne utilizate, calitatea rețetelor și a materiilor prime folosite, precum și competențele tehnicienilor lor le permite să comercializeze o gamă largă de produse, în condiții de garanție asigurată de peste 10 ani.

 

ColorEX a luat naștere în anul 1994, având ca principal obiect de activitate producția vopselurilor și varurilor lavabile și a tencuielilor. Primul utilaj profesional (KREISS-DISOLVER) a fost achiziționat în anul 1998, succesul înregistrat pe piața locală determinând creșterea capacității de producție în următorii ani. La sfârșitul anului 1999 portofoliul ColorEX cuprindea două categorii de produse: vopsele lavabile pentru interior și exterior (90% din volumul producției) și tencuieli (10% din volumul producției).

 

Criteriile de performanță și calitățile produselor ColorEX sunt apreciate atât prin agrementări ale organismelor competente în domeniu (Comisia de Agrement Tehnic ICECON – București, Ministerul Sănătății, Laboratorul de Chimie Sanitară, Laboratorul de Testări Chimice de la Antibiotice S.A.) cât și prin poveștile de succes ale clienților și partenerilor acestuia.

 

Produc 4 game de produse pe bază de apă, ecologice și nepoluante:

EX ULTRA – varuri și vopsele de exterior – dacă vrei să vopsești o fațadă sau un acoperiș, produsele din gama EX Ultra sunt soluția ideală pentru orice proiect de exterior. Acestea nu permit infiltrarea apei, ținând la distanță mucegaiul și ciupercile, protejează împotriva intemperiilor și a razelor UV, lăsând totodată peretele să respire.

EX PREMIUM – varuri și vopsele de interior – fie că vopsești un hol, o cameră de zi, o bucătărie sau o baie, gama EX Premium oferă câte o soluție personalizată pentru orice tip de proiect interior. Foarte ușor de aplicat și întreținut, acestea oferă pereților interiori și o protecție excelentă împotriva murdăriei.

EX XTREME și EX DECO – tencuieli decorative – acestea sunt create special pentru a completa vopselele din gamele EX Premium și EX Ultra, tencuielile decorative EX Xtreme și EX Deco oferă pereților protecție avansată împotriva intemperiilor, acțiunilor mecanice și razelor UV.

EX PRIM – grunduri și amorse – grundul și amorsa din gama EX Prim au fost concepute special pentru a oferi o serie de benficii importante vopselelor și tencuilelilor. EX Prim Amorsă îmbunătățește aderența tencuielii și este nuanțabilă, iar EX Prim Grund optimizează consumul de vopsea.

 

De ce este important să alegem o vopsea lavabilă ecologică? Pentru că Organizația Mondială a Sănătăţii spune că, în prezent, sunt aproximativ 30 de milioane de copii bolnavi de astm (din circa 300 de milioane de persoane la nivel internaţional), o afecţiune care apare în jurul vârstei de cinci ani. În România, numărul copiilor bolnavi de astm este de aproximativ 100.000, iar factorul declanşator este mediul înconjurător, de la poluarea aerului, praf, polen şi până la substanţele chimice aflate în produsele de curăţare folosite în casă sau compuşii organici volatili (COV) din compoziţia vopselelor şi solvenţilor pe bază de apă. Nu te-ai fi gândit că pereţii camerei copilului pot să îi pună sănătatea în pericol, nu?

Expunerea îndelungată la vaporii emanaţi de vopselele pe bază de apă poate conduce la sensibilităţi respiratorii, rinite, astm şi alergii. Pentru că majoritatea părinţilor obişnuiesc să renoveze camera înainte de naşterea copilului, expunerea la aceste substanţe se întâmplă chiar din primele zile de viaţă.

 

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj