Descriere
Rețeta noastră crocantă de ovăz cu migdale, caise și smochine este perfectă pentru micul dejun. Fiind mai puțin dulce față de alte combinații, merge perfect cu un ceai parfumat sau o cafea deosebită. Deoarece folosim smochine reale, e posibil să găsești mici sâmburi în ovăz, însă e complet normal.
Caisele sunt ușor parfumate și își fac subtil simțită prezența, iar la bază găsești un topping făcut din prune românești. Nu adăugăm zahăr absolut deloc! Vedeta rețetei sunt migdalele Caramel calitatea I. În cazul în care textura lor e prea tare pentru tine, recomandăm să amesteci bine ingredientele și să mai aștepți câteva ore pentru ca migdalele să devină mai moi. Totuși, până acum nu am trimis pe nimeni la dentist : ).
Termenul de valabilitate este de 7 zile dacă produsele sunt ținute în condiții optime, conform etichetei.
Ovăzul nu este tratat termic așa încât să nu își piardă proprietățile. Ne preparam singuri laptele de migdale pentru că vrem să asigurăm o calitate excelentă. Apoi amestecăm ingredientele și le lăsăm la rece peste noapte; ‘overnight oats’ cum zic americanii. În felul acesta ovăzul cu lapte va avea o textură perfectă.
Produsul necesită refrigerare constantă. Dacă îl vei uită afară, vei plânge cu lacrimi de crocodil fiindcă se va strica în câteva ore. Nu adăugăm niciun fel de conservanți sau alte chimicale. Termenul de valabilitate este afișat pe etichetă; în condiții potrivite el va fi bun de consum timp de o săptămână.
Smochinele ajută sistemul digestiv prin conținutul de fibre, au proprietăți antibacteriene și reduc nivelul zahărului din sânge și colesterolul. Sunt printre puținele fructe ale căror proprietăți nutritive sporesc după procesul de uscare.
Știai că: Smochinele
sunt recomandate persoanelor care doresc să se lase de fumat datorită alcalinității lor ridicate care inhiba pofta de nicotină?
Caisele sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, au efect antiinflamator și sprijină sistemul ocular. Sunt sărace în calorii, au un gust dulce-acrișor și își păstrează proprietățile nutritive și după uscare.
Știai că: În Europa caisele au fost considerate afrodisiac?
Ovăzul scade LDL (colesterolul rău) și reduce riscul bolilor cardiace
Un studiu publicat în American Jurnal Of Lifestyle Medicine concluzionează foarte clar: consumul de ovăz și de produse pe bază de ovăz reduce nivelul de colesterol total și scade riscul de boli de inimă. Explicația este dată de prezența beta-glucanului, o categorie specială de fibre solubile, dar și a cantității mari de antioxidanți,
capabili să lupte împotriva acțiunii radicalilor liberi. O porție de ovăz ce conține aproximativ 3 grame de fibre reduce colesterolul cu până la 23% dacă este consumată zilnic.
Ovăzul induce senzația de sațietate
Cantitatea semnificativă de fibrele din ovăz conferă senzația de sațietate, reduce foamea și asigură un tranzit intestinal sănătos. Acest lucru se va vedea în păstrarea siluetei.
Ovăzul ține apetitul sub control și reduce riscul de diabet zaharat
Ovăzul reduce pofta de dulce, fluctuațiile glicemice și rezistența la insulină, principalul factor de apariție al diabetului zaharat.
Valori Nutriționale
Ovăz (fără preparare termică), Lapte de migdale (făcut la rece în laboratorul Ohvăz), Caise, Smochine, Migdale, Miere, Topping de Prune din România.
Produsul are o cantitate netă de 300 grame.
Profil nutrițional | per 100g | per cutie |
calorii | 181 | 543 |
kj | 762 | 2,285 |
carbohidrati | 32 | 95 |
grasimi | 4 | 13 |
proteine | 4 | 13 |
acizi grasi saturati | 1 | 2 |
fibre | 4 | 13 |
sare | 0 | 0 |