Se încarcă...

Ulei presat la rece din seminte si pulpa uscata catina

Gramaj disponibil : 50 ml (sticla)

Preț: 50ml / 45 lei

Produs disponibil doar prin comanda telefonica la numarul 0745.523.511

Uleiul presat la rece din semințe și pulpă uscată de cătină este un ulei de înaltă calitate, bogat în nutrienți și compuși benefici pentru sănătate. Acest ulei este obținut prin presarea la rece a semințelor și a pulpei uscate de cătină, astfel încât toate proprietățile sale benefice să fie păstrate.

Uleiul de cătină este bogat în acizi grași esențiali Omega-3, Omega-6 și Omega-9, precum și în vitaminele A, C și E și minerale importante precum zincul și seleniul. Aceste substanțe nutritive oferă o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi creșterea imunității, reducerea inflamației, protejarea pielii împotriva radicalilor liberi și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Uleiul de cătină este utilizat și în industria cosmetică pentru proprietățile sale antioxidante și hidratante. Acesta poate fi utilizat pentru îngrijirea pielii și a părului, ajutând la menținerea lor sănătoase și strălucitoare.

Uleiul presat la rece din semințe și pulpă uscată de cătină poate fi adăugat în salate, supe, smoothie-uri sau poate fi consumat direct. Este important să se aleagă un ulei de calitate superioară și să fie păstrat într-un loc răcoros și întunecat pentru a-și menține proprietățile nutritive intacte.

45 lei

Stoc epuizat

Vandut de : Ulei Somcuta SKU Ulei presat la rece din seminte si pulpa uscata catina_1 Categories , , Tag

Descriere

Ulei presat la rece din semințe de cătină, 100% natural, decantat natural și nefiltrat, vâscos, de culoare, galben-portocalie, cu gust plăcut de fruct de cătină, vizibil uleios și foarte rezistent la oxidare.
Cătina este denumită și Ginsengul românesc, datorită proprietăților miraculoare pe care le deține.
Conține: peste 190 de nutrienți și fitonutrienți, de 10x mai multă vitamina C decât portocalele, de 3x mai multă vitamina E decât germenii de grâu, de 3x mai multă vitamina A decât morcovii, de 4x mai multe enzime care protejează organismul decât ginsengul, în plus, Omega 3, 6, 9, 7, acid linoleic, acid alfa-linoleic, vitamina B12, plus alte oligoelemente.
Beneficii: Folosit ca remediu terapeutic, uleiul din semințe de cătină ajută la stimularea imunității și la protejarea ei de acțiunea radicalilor liberi și a tuturor bacteriilor cu care corpul nostru intră în contact.
Combate, de asemenea, gripa și răceala.
La fel ca și restul uleiurilor presate la rece bogate în acizi grași polinesaturați, și uleiul din semințe de cătină ajută la scăderea coleterolului, prin arderea grăsimilor de pe artere și vene.
Are efecte benefice și la nivelul creierului, menținându-l funcțional până la vârste înaintate și prevenind apariția demenței sau a bolii Alzheimer.
Se pot observa efecte benefice și atunci când se instalează alergii, diaree sau urticarie.
Este un bun combatant al oboselii, stressului sau asteniei.
Câte o cură cu ulei din semințe de cătină, vă poate da energia necesară susținerii activităților zilnice.
Are proprietăți miraculoare în boli ale stomacului: ulcer duodenal, gastrite, reflux gastroesofagian și calmează mucoasa stomacului.
Studii recente au demonstrat că uleiul din semințe de cătină reacționează ca un hepatoprotector la nivelul ficatului.
Totodată are și efecte antifungice, vindecă eczemele, ajută la calmarea psoriazisului sau a altor boli de piele.
Folosit în cosmetică, uleiul din semințe de cătină are proprietăți miraculoare atât la nivelul pielii, a tenului, cât și a părului.
La nivelul tenului, ajută la vindecarea acneei sau a rozaceei, dar și hidratează tenul și redă luminozitatea lui.
Folosit în cazul arsurilor, uleiul din semințe de cătină calmează rănile, le dezinfectează și ajută la vindecarea lor mai rapidă.
La nivelul părului, folosit ca mască, are rolul de a fortifia părul, de a-i da strălucire și de a-l revigora de la rădăcină datorită proprietăților complexe și a multitudinii de vitamine și minerale.
Folosit în scop alimentar, uleiul din semințe de cătină, poate fi utilizat în supe-creme, ciorbe, salate, aperitive, bruschete, deserturi sau orice alte sortimente de preparate tradiționale sau exlusiviste.
Condiții de păstrare : preferabil in frigider, ferit de lumina soarelui.
Valabilitate : 12 luni