Descriere
Lapte de măgăriță premium de la Ferma Măgărițelor provine de la măgărițele aflate în perioada primară de lactație , 1-3 luni, ceea ce îl face mai bogat în vitamine și proteine. De asemenea, are dublu LIZOZIM, substanța cea mai importantă din laptele de măgăriță care ajută foarte mult la întărirea sistemului imunitar.
Aceste fapte au fost demonstrate de către Paolo Polidori și Silvia Vincenzetti de la Universitatea din Camerino, Italia, secția Științe Medicale Veterinare.
Beneficii lapte de măgăriță premium:
Ce efecte are consumul de lapte de măgăriță asupra sănătății organismului?
Lapte de măgăriță, un aliment bogat în nutrienți. El conține cazeină, o proteină datorită căreia componența sa chimică este foarte similară cu cea a laptelui matern. Din acest motiv, laptele de măgăriță poate fi consumat cu succes, fără a cauza apariția unor efecte adverse, chiar și de către persoanele care suferă de intoleranță la lactoză.
Laptele de măgăriță este foarte bogat și în proteine cu efect antimicrobian ca de exemplu: lizozimul, lactoferina și lactoperoxidaza. Acestea inhibă capacitatea de dezvoltare a bacteriilor dăunătoare pentru organism și contribuie la menținerea sănătății sale și la fortificarea sistemului imunitar.
Cercetătorii consideră că laptele de măgăriță premium ar putea avea efecte pozitive și pentru persoanele care suferă de diabet. Încă nu s-au efectuat suficiente studii care să demonstreze clar beneficile sale, dar se crede că acesta ar putea îmbunătăți capacitatea de toleranță a corpului la insulină, reglând în același timp și nivelul glucozei din sânge. Responsabilă pentru aceste presupuneri este tot cazeina, spectaculoasa proteină care se găsește din plin și în laptele de mamă.
Laptele de măgăriță este sărac în grăsimi și bogat în lactoză, vitaminele A, B1, B2, B6, C, D și E, proteine, calciu, anti-alergeni, enzime antibacteriene și acizi grași esențiali.
Laptele de măgăriță are proprietatea de a reduce colesterolul și de a proteja organismul împotriva infecțiilor intestinale, dar și împotriva afecțiunilor respiratorii precum bronșita, astmul și chiar tusea convulsivă. Acesta conține și aminoacizi esențiali corpului uman, iar la sugari și copii ajută la fortificarea oaselor.
Cum trebuie consumat laptele de măgăriță pentru cele mai bune rezultate?
Laptele de măgăriță, în special cel premium, trebuie consumat ca atare, crud, mai ales dacă știi că provine dintr-o sursă de încredere. El se comercializează în general în sticle sau flacoane de câte 250 sau 500 de mililitri, al căror conținut trebuie consumat la scurt timp după desfacerea recipientului, pentru a beneficia din plin de toate proprietățile originale ale laptelui.
Diferența dintre laptele de măgăriță obișnuit și cel premium este faptul că cel din urmă se poate obține doar în primele câteva săptămâni după ce măgărițele au dat naștere puișorilor lor, motiv pentru care este chiar și mai rar.
Cat lapte de măgăriță premium se bea pe zi
Laptele de măgăriță este valabil 10 zile de la producție și pentru a-și păstra proprietățile originale, se recomandă păstrarea lui la o temperatură de 6-8 grade Celsius. În ceea ce privește cantitatea optimă, specialiștii recomandă un consum de 100-150 de mililitri de lapte de măgăriță pe zi.
Laptele de măgăriță premiu se consumă crud, așa cum este el îmbuteliat, cel mai bine dimineața pe stomacul gol, înainte de masă.
Când acest lapte de magrita premium nu este disponibil, va recomandăm lapte de măgăriță crud normal.

Laptele de măgăriță premium conține de asemenea și vitamina C, benefică pentru toate tipurile de piele. Studiile de laborator au demonstrat că laptele de măgăriță are un conținut de 60 de ori mai mare de vitamina C decât laptele de vacă, lucru pentru care ajută la îmbunătățirea producției de colagen la nivelul pielii și la combaterea radicalilor liberi, ajutând astfel la menținerea unei texturi uniforme a pielii.


Lapte de magarita premium, datorită compoziției sale chimice deosebite, ajută la creșterea imunității. El conține cantități mai mici de cazeină, dar cantități mari de proteine din zer care au proprietăți antimicrobiene ce pot ajuta combate înmulțirea bacteriilor și a virusurilor. Laptele de măgăriță conține și lactoză care ajută organismul să absoarbă o cantitate mai mare de calciu, menținând astfel oasele puternice și sănătoase.