Se încarcă...
Mandra Chic Combina Traditia Cu Modernul

Mândră Chic combină tradiția cu modernul

Se ia una bucată folclor. Se pune o vorbă de duh, din popor. Se adaugă soare și esență de dor. Un joc cu opinca, bătut la picior. Un câmp, o ogradă, un nor călător. Se iau apoi toate, se torc pe-un fuior. Apoi, mai spre seară, printr-un tainic făgaș, se iau, se presară peste-un oraș. Și-uite cam acesta, dragii mei, vă zic, e modul de-a obține o mândră chic sau tricouri cu modele tradiționale.

După cum îi sună și numele, Mândră Chic este un concept năstrușnic care aduce în prim-plan tradiția și obiceiurile populare românești, pe care le îmbină într-un mod vesel și jucăuș cu actualitatea. Astfel, spiritul urban, cu ritmul lui vertiginos, se domolește parcă sub briza blândă a unor elemente din folclorul autohton. Timpul însuși parcă încetinește și preia din acea gingașă veșnicie sătească.

Totul a început din Mândra, un sat din Brașov, unde artista Alina Zară și-a găsit un rost frumos, acela de a spune poveștile neamului nostru prin broderie și țesătură, gândindu-se că o vorbă de înțelepciune străbună cântărește mai mult decât orice valoare. Acest lucru începe într-un mic atelier, în care fetele își fabrică propriile ii sau brodează motive tradiționale pe alte materiale.

Mândra Chic este un proiect artistic, care prin imaginație, cu ajutorul graiului neaoș românesc, dă viață unor accesorii vestimentare sau unor obiecte, prin construcții de cuvinte cu felurite tâlcuri și înțelesuri. O simplă privire la măiestrele lor opere de artă și vei simți cum lucrurile ți se așază și lumea capătă sens. Proiectul are și un blog unde vă puteți  convinge că cele ce vă spun sunt adevărate, și bineînțeles, puteți cumpăra creațiile puse în vânzare. Veți găsi aici ii, tricouri cu modele tradiționale, șorțuri sau perne inscripționate cu mesaje și alte obiecte lucrate manual. Când dai de lucrurile făcute de Mândră Chic, realizezi că ai descoperit acel ceva pe care îl căutai fără să-ți dai seama.

Drept vă spunem, că FabriactinRO tare se fălește cu această frumoasă inițiativă care ne aduce în inimă folclorul și umorul, construind povești inspirate și păstrându-le pe cele vechi ca pe o prețioasă zestre.

O incursiune în universul Mândra Chic

Mândra Chic este mai mult decât un brand, este o călătorie fascinantă în inima folclorului românesc, o poveste despre pasiune, inovație și dragoste pentru tradiție. Alina Zară, artista din spatele acestui proiect minunat, a reușit să transpună frumusețea și înțelepciunea vechilor obiceiuri populare în piese vestimentare și obiecte unice, pline de personalitate, printre care se numără și tricouri cu modele tradiționale.

Un mix armonios între vechi și nou

Mândra Chic îmbină armonios elemente tradiționale cu un design modern și actual. Broderiile delicate, motivele inspirate din folclor și vorbele de duh românești sunt reinterpretate cu o notă de prospețime și umor, creând o estetică unică și inconfundabilă, evidențiată în special pe tricourile cu modele tradiționale.

Mai mult decât un brand, o experiență

Mândra Chic nu se rezumă la simple haine sau accesorii, ci oferă o experiență autentică, o conexiune cu rădăcinile noastre și cu valorile tradiționale românești. Fiecare piesă spune o poveste, are o însemnătate aparte și este realizată cu grijă și pasiune de către artiști talentați, inclusiv tricourile cu modele tradiționale.

Un atelier unde tradiția prinde viață

Atelierul Mândra Chic este un loc magic unde se țese o lume minunată din fire colorate, motive tradiționale și multă dragoste. Aici, Alina Zară și echipa sa dau viață unor creații unice, care aduc bucurie și lumină în viața celor care le poartă, inclusiv tricourilor cu modele tradiționale.

O invitație la descoperire

Mândra Chic ne invită să redescoperim frumusețea folclorului românesc și să o integrăm în viața noastră de zi cu zi. Prin creațiile sale pline de personalitate, brandul ne reamintește de importanța tradițiilor și ne îndeamnă să le prețuim și să le ducem mai departe, purtând cu mândrie tricouri cu modele tradiționale.

Un brand cu impact

Mândra Chic nu este doar un proiect artistic, ci și un brand cu impact social. Alina Zară se implică activ în promovarea folclorului românesc și în susținerea meșteșugarilor locali. Prin proiectele sale, ea contribuie la revitalizarea tradițiilor și la crearea de oportunități pentru comunitățile rurale, oferind o alternativă modernă prin tricouri cu modele tradiționale.

O sursă de inspirație

Mândra Chic este o sursă de inspirație pentru toți cei care apreciază frumusețea autentică, creativitatea și pasiunea pentru tradiție. Proiectul Alinei Zară ne demonstrează că folclorul românesc este o comoară neprețuită care poate fi reinterpretată și integrată în viața modernă într-un mod original și creativ, incluzând și tricouri cu modele tradiționale.

O poveste care continuă

Povestea Mândra Chic este abia la început. Alina Zară are planuri ambițioase de a dezvolta brandul și de a duce frumusețea folclorului românesc în lume. Cu siguranță, vom auzi multe lucruri minunate despre acest proiect în anii ce vor urma, incluzând o gamă diversificată de tricouri cu modele tradiționale.

De ce Mândra Chic este relevantă:

  • Promovează folclorul românesc și îl integrează în viața modernă, prin tricouri cu modele tradiționale.
  • Susține meșteșugarii locali și contribuie la revitalizarea tradițiilor.
  • Oferă o experiență autentică și o conexiune cu valorile tradiționale românești, prin tricouri cu modele tradiționale.
  • Este un brand cu impact social care se implică activ în comunitate.
  • Este o sursă de inspirație pentru cei care apreciază frumusețea autentică și creativitatea, purtând tricouri cu modele tradiționale.

Cum poți fi parte din povestea Mândra Chic:

  • Vizitează atelierul Mândra Chic din Mândra

 

Vă plac hainele românești? Atunci vă invităm să citiți și articolul despre Braincof, un brand românesc de haine bărbătești de înaltă calitate.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: