Se încarcă...
echipamentul potrivit pentru sporturile de iarnă

Importanța alegerii echipamentului potrivit pentru sporturile de iarnă

Echipamentul potrivit pentru sporturile de iarnă reprezintă o componentă esențială pentru performanță și confort în timpul activităților desfășurate în medii reci și înzăpezit. Sporturile de iarnă sunt o categorie de sporturi aparte. Dacă în cazul sporturilor desfășurate într-o sală de antrenament contează mai mult libertatea de mișcare pe care o permite echipamentul, în cazul sporturilor de iarnă la fel de importantă este și  proprietatea hainelor de a apăra corpul de frig.

Mai ales în cazul celor care practică ski sau snowboard, dar și pentru salvatorii montani sau cei care fac drumeții pe munte iarna, materialele pieselor vestimentare purtate pot face diferența dintre o stare optimă de confort termic și îngheț. Iar pentru menținerea temperaturii corpului la nivelul potrivit, cea mai importantă piesă de echipament este geaca.

Ce caracteristici trebuie să aibă o geacă potrivită pentru sporturile de iarnă?

#1 Să fie călduroasă

Pentru a fi călduroase, gecile de iarnă pentru sportivii profesioniști trebuie să fie fabricate din materiale impermeabile, să fie prevăzute cu mai multe straturi și umplute cu puf de gâscă sau umpluturi asemănătoare care mențin căldura.

#2 Să nu cântărească mult

Gecile de iarnă cu cât sunt mai grele cu atât devin mai incomode și mai dificil de purtat. De aceea ele trebuie confecționate din materiale cu o densitate cât mai mică și să aibă un design axat doar pe elementele practice ale piesei de îmbrăcăminte, fără accesorii care incomodează.

#3 Să fie rezistentă

În timpul practicării sporturilor de iarnă atletul  este expus la diferite riscuri. Chiar și un schior profesionist, oricât de multă experiență ar avea, nu este singur pe pârtie și de aceea întotdeauna există posibilitatea de a fi lovit de o altă persoană. De aceea, geaca sa de iarnă trebuie să fie confecționată din materiale rezistente, potrivite purtărilor repetate, dar și capabile să ofere o oarecare protecție.

#4 Să aibă o culoare care iese în evidență

Pe pârtia de ski culoarea hainelor contează mai puțin decât în expedițiile pe munte. Acolo, în timpul drumețiilor există întotdeauna riscul de rătăcire și astfel o geacă de culoare roșie, verde sau albastră, care contrastează cu albul peisajul face munca unui salvamont infinit mai ușoară.

Echipament sportiv profesional de la Strindberg – fabricat in România

Strindberg este un producător român de echipamente sportive profesionale cu o experiență în domeniu de 26 de ani. Gecile, vestele, windstopperele și toate celelalte piese vestimentare care poartă semnătura Strindberg sunt confecționate pornind de la două criterii de bază: funcționalitate și confort.

Pentru echipamentele de ski și snowboard sau hainele specifice meseriei de salvator montan nu doar proprietatea de a apăra corpul împotriva frigului, a vântului și a umezelii, dar și accentul pus pe libertatea de mișcare este extrem de important. Oricât ar fi de călduroasă, o geacă care nu permite o mișcare amplă a brațelor și a trunchiului în timpul practicării sporturilor sau în situații extreme nu poate fi considerată o piesă vestimentară potrivită unui profesionist.

În plus, echipamentele sportive Strindberg sunt realizate din materiale de înaltă calitate și cu un design practic ce permite purtarea lor atât pentru practicarea sporturilor de iarnă, cât și în situații casual. Ele conțin puf de gâscă și sunt concepute din materiale cu membrane Dermizax pentru a putea păstra temperatura corpului la un nivel optim. De asemenea, pentru a face față testului timpului sunt prevăzute cu accesorii fiabile precum fermoare YKK care rezistă la nenumărate utilizări.

Echipament sportiv profesional Strindberg se poate achiziționa în România în peste 18 orașe sau direct de pe site-ul oficial.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: