Se încarcă...

Ziua Îndrăgostiților pe Glob

Vine Ziua Îndrăgostiților și după cum bine știți, se cuvine să pătrundem într-o undă națională de dragoste, cumpărând produse românești pentru a le oferi celor dragi. Chiar dacă noi, românii, sărbătorim Dragobetele, pe 24 februarie, în lume dragostea se serbează ceva mai devreme, de Valentine’s Day. Cât de inspirată este legenda adevărată a Sfântului Valentin, nu vom ști niciodată. Dar ce spuneți dacă aruncăm o privire peste tradițiile lumii?!

Când se sărbătorește dragostea în alte țări?

Se spune că vine o zi în care toți îndrăgostiții de pe Glob își declară dragostea și fac excese de atenție, iubire pasională, sau ce știu ei mai bine. În funcție de contextul cultural, există mii de interpretări ale semnificației acestei zile, fiecare construite și păstrate în timp:

  • În Turcia există Ziua Inimilor Dragi sau Dulci
  • În Columbia, Ziua Iubirii și a Prieteniei
  • În Suedia este numită Ziua Tuturor Inimilor
  • În Brazilia, Ziua Înamoraților sau Ziua Iubitului sau Iubitei
  • În România este sărbătorită ca Dragobete

Cum se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în alte țări?

Tradițiile din alte țări ale lumii merită interesul nostru, fiind bogate în simboluri și gesturi specifice:

  • Dacă vreţi să aduceţi o parte din amorul Scoțian, aflați că este o zi destinată logodnelor sau ziua în care cei mai mulți îndrăgostiți își jură iubire și semnează.
  • Pentru Australia, oamenii se raportează la sărbătoarea iubirii cu interes rafinat: își fac cadouri din mătase frumos parfumată, ornate cu flori.
  • În Asia se oferă cadou pentru iubita o ciocolată neagră, denumită de japonezi “hon-mei” atunci când are conotaţii intime, şi “kiri-choco” când este destinată prietenilor sau rudelor.
  • Pentru cei care au simțul umorului, aflați că în Danemarca se practică trimisul de scrisori amuzante, cu expeditor anonim. Dacă numele este ghicit, expeditorul scrisoarei va trebui să îi dăruiască un ou de Paște. Un alt cadou, mai serios, constă în felicitări transparente care reflect o imagine cu 2 îndrăgostiți, în lumină.

În mare parte, Valentine’ s Day este o zi a iubirii. Atunci spunem un sincer „te iubesc” și ne cuibărim lângă cel drag. În funcție de dorințele fiecăruia, diferiți producători se întrec într-o competiție de promoții și oferte, pentru a satisface nevoile îndrăgostiților. Noi vă recomandăm vizitați frumusețile țării noastre și să căutați produse românești pentru a găti o cină romantică sau pentru a oferi un cadou celor apropiați.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: