Se încarcă...
Tractor Romanesc

Tractor de vânzare „fabricat in România” după o pauză de peste 10 ani

Cel mai mare producător de utilaje agricole și forestiere din România a lansat primul tractor agricol 100% românesc, Tagro este un tractor de vanzare. Compania IRUM din Reghin a hotărât că este cazul să scoată pe piață, din nou, un tractor românesc, după ce ani la rândul, producția de tractoare agricole românești a încetat.

Compania deține un centru de cercetare și dezvoltare, unde inginerii au conceput în întregime tractorul chiar în incinta fabricii, producția fiind realizată pe platforma din Reghin, județul Mureș.

Mircea Oltean, fondatorul companiei IRUM a declarat pentru agrointel.ro că “Știința și expertiza de a construi utilaje agricole performante, vine cu obligația de a oferi produse care să răspundă unor necesități agricole. Anul Centernarului, este un bun moment să oferim o soluție integral românească, într-o categorie de piață unde nu mai avem soluții de mai bine de 15 ani, iar în toamna acestui an, pregătim lansarea oficială a primului tractor agricol 100% românesc marca IRUM”.

Citeste si : FabricatinRo si la bacanie isi anunta parteneriatul si lupta pentru dezvoltarea magazinelor locale din iasi

Tractorul va fi echipat cu un motor Diesel stagiul IV, cu o capacitate de 3.4 l dezvoltând 102 CP și un cuplu maxim de 430 Nm. Va fi destinat fermierilor români, dar și celor din țările europene. “Eu cred cu tărie în viitorul agriculturii românești, însă, pentru a avea ferme rentabile trebuie să oferim producătorilor agricoli soluții, tehnologii și utilaje modern. Noul nostru tractor agricol, corespunde exigențelor unei agriculturi moderne și va putea concura cu succes pe orice piață europeană. Însă preocuparea noastră este, în primul rând, să dezvoltăm un parteneriat pe termen lung și reciproc avantajos cu fermierii români, pentru că ei sunt cei care au investit și până acum încredere în produsele și serviciile noastre. Vreau să mulțumesc în mod special echipei de ingineri care au lucrat la acest proiect, tuturor celor implicați în producție, precum și clienților care ne-au onorat cu încrederea și loialitatea lor”, a declarant Mircea Oltean.

Despre companie. Fondată în 1953, IRUM este o companie specializată în construcţii de maşini și utilaje. Funcționând inițial ca și companie de stat, IRUM devine o societate cu capital complet privat în anul 1999, cu Maviprod ca și principal acționar, dedicându-se de atunci în principal industriei forestiere.

Astăzi, după 65 de ani, au peste 500 de angajaţi, iar fabrica are peste 175.000 m2. Afacerea s-a extins rapid, IRUM devenind un furnizor de top pentru o gamă largă de utilaje forestiere și piese de schimb pe piața romanească și nu numai.

Operaţiunile grupului s-au concentrat întotdeauna pe producția, dezvoltarea şi serviciile dedicate utilajelor de exploatare forestieră. În 2010 a fost adăugat și domeniul utilajelor agricole. Rețeta de succes este simplă: combină experiența și priceperea Centrului de cercetare și dezvoltare cu intergrarea tehnologiilor de renume mondial. Pe de altă parte, IRUM dispune de o rețea de service și piese de schimb bine pusă la punct, care este extinsă și dezvoltată în mod continuu pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite.

Designul, dezvoltarea, respectiv feedback-ul vital de la clienți sunt forţa motrică din spatele maşinilor: fiecare model nou vine după ani de proiectare virtuală, testare și prototipare înainte ca alți pași să fie făcuți în procesul de dezvoltare, iar aproximativ 70% din componentele tractorului forestier sunt producție proprie. Gama de produse realizate la IRUM cuprinde în momentul de față tractoare articulate forestiere, tractoare agricole, funiculare, trolii şi piese de schimb, dar fabrica dispune și de centru prelucrări CNC, turnătorie, linie de tratament termic, sculărie, atelier sudură, vopsitorie și service.

Sursa: agrointel.ro, irum.ro

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: