Se încarcă...
Animax Fabricat In Romania

De ce să își hrănești animalul cu hrană industrială?

De ce să își hrănești animalul cu hrană industrialăO dietă echilibrată este extrem de importantă pentru starea de sănătate a animalului de companie și trebuie să îi ofere acestuia toți nutrienții și toate vitaminele de care are nevoie. Hrana industrială prezintă marele avantaj de a oferi o alimentație echilibrată, dându-ne posibilitatea hrănirii adecvate a animaluțelor în funcție de etapa de viață (junior, adult , senior).

O dată cu înaintarea în vârstă metabolismul animaluțelor se schimbă și deci și necesarul nutritiv este foarte diferit de la o vârstă la alta. Puiuții au un metabolism foarte accelerat și un consum energetic crescut; în perioada de creștere se definitivează sistemul muscular și osos se maturizează diferite țesuturi și organe, necesitățile nutritive la această categorie de vârstă sunt mult mai ridicate comparativ cu un animăluț aflat la  vârsta adultă. Dacă am alege să hrănim puiuții cu hrană preparată în casă nu am face decât să predispunem organismul la o serie de carențe. Majoritatea mâncărurilor gătite pe bază de carne sunt sărace în calciu, ceea ce ar afecta grav dezvoltarea țesutului osos. Ar trebui să îi suplimentăm alimentația cu vitamine și minerale.

Hrana industrială ține cont și de o serie de particularități specifice pe care hrana pregătită în casă le ignora: ține cont de necesitățile nutritive în funcție de :rasă, talie, activitate fizică, mediul în care trăiește animăluțul, anumite stări fiziologice cum ar fi: gestația și lactația, anumite categorii de animale (animale sterilizate).

Hrana industrială are o digestibilitate crescută!

Atât câinele cât și pisica nu posedă un sistem enzimatic complex ca cel al omului, motiv pentru care nu pot descompune o serie de compuși din hrana destinată consumului uman. Aceste animale nu digeră celuloza, nu pot digera amidonul; datorită faptului că intestinul subțire este scurt nici digestia carbohidraților nu se poate face cu ușurința.

Hrana industrială uscată contribuie la menținerea sănătății dentare, datorită durității cochetei; aceasta încurajează masticația și realizează detartrajul mecanic al dinților. În mod normal masticația este destul de sumară la câine, ei având tendința de a înfuleca hrana pe care o mărunțesc sumar.

Hrana industrială, pe lângă faptul că asigură menținerea stării de sănătate, are o formulă superioară, care previne apariția eventualelor boli. De exemplu hrana cu ph-control destinată alimentației pisicii previne apariția urolitiazei la acesta, pisica fiind o specie cu o predispoziție accentuată către acestă boală.

În cazul animaluțelor de companie hrana reprezintă cea mai mare necesitate pentru asigurarea stării de bine. O nutriție adecvată rezolvă 90% din eventualele probleme care pot apărea în întreținerea acestor specii.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: