ASTRA Vagoane Arad

Astra Vagoane Arad

ASTRA Vagoane Arad este o companie producatoare de vagoane si tramvaie pentru calatori din Romania. Este detinuta de omul de afaceri Valer Blidar si este principalul furnizor de vagoane pentru CFR Calatori.

Compania, a fost infiintata in anul 1998 prin desprinderea de fabrica de vagoane Astra Arad iar in anul 2000 fiind privatizata iar la ora actuala, compania dispune de toate capacitatile pentru productia a multor tipuri de vagoane de calatori, care pot atinge o viteza de peste 200 km/h, metrouri, tramvaie si oferta servicii de mentenanta pentru ele.

De asemenea compania poate reconditiona orice tip de tramvai sau vagon de calatori, costuriile fiind mai mici decat achizia unora noi.

Primele mijloace de transport produse de Astra Vagoane Arad

Primele doua tramvaie “Imperio”, produse de SC Astra Vagoane Calatori Arad SA  au fost  cumparate de municipalitate orasului Arad iar acum transporta locutorii din oras.

“Ne bucuram ca azi a castigat si industria aradeana, si orasul Arad, cat si aradenii care, speram ca pe zi ce trece, sa devina clienti ai transportului in comun, un transport ecologic. Iar aceasta in conditiile in care ultimul tramvai nou a fost cumparat in Arad in anul 1982”, a subliniat primarul Gheorghe Falca. El a mai spus ca in perioada 2015-2020 municipalitatea intentioneze sa atraga fonduri europene pentru achizitia altor sase tramvaie noi.

Potrivit producătorilor, tramvaiul ‘Imperio’ are cel mai mic consum energetic din lume pentru tramvaiele din clasa sa, respectiv de 0,63 de KW/ kilometru, consumand de patru ori mai putin in comparatie cu tramvaiele care circula in prezent in Arad. In plus, beneficiaza si de un sistem de recuperare a energiei la franare. Un vagon are lungimea de 27 metri si latimea de 2,5 metri. Capacitatea totala este de 216 calatori, dintre care 44 au locuri pe scaune.

Sper ca achizitiile viitoare din Romania, realizate de catre instititiile oraselor din Romania sa aleaga tramvaie fabricate in Romania.

Pentru mai multe povesti romanesti de succes, te invitam la o lectura pe platforma noastra FabricatinRO!

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj