Predeal – o privire de la inaltime

Mereu cu gândul la vacanță, mai ales că a venit primăvara cu căldura sa îmbietoare, echipa FabricatinRO.ro a mai găsit pentru voi o locație din România ce trebuie vizitată de voi; este vorba despre un oraș din județul Brașov, orașul care este situat la cea mai mare altitudine din România (peste 1.000 de metri): Predeal. Este cunoscut de mulți dintre noi pentru pârtiile ce ne stau la dispoziție în sezonul rece, dar noi credem că este o alegere bună pe tot parcursul anului.

Predeal 1

Predeal ne privește de la înălțime, de pe Valea Prahovei

Veți spune că acest oraș din România vă este cunoscut, că l-ați și vizitat și acest articol nu vă mai poate surprinde. Ei bine, poate pentru unii nu sunt noutăți, dar pentru cei care nu au mai fost demult în România, pentru cei ce preferă muntele și în alt anotimp în afara celui rece. Puteți ajunge în Predeal cu mașina, aveți la dispoziție două drumuri naționale  DN1 și DN73A, pentru a ajunge să schiați pe cele 5 pârtii puse la dispoziție. Pe lângă pârtiile de care știm cu toții, stațiunea este recomandată pentru tratarea neuroasteniei, pentru a vă revigora organismul slăbit de zilele reci de iarnă, pentru tratarea tulburărilor endocrine. Aerul curat, bogat în ozon și o atmosferă ionizată vă face să aveți o stare în general bună, veți fi mereu pregătiți de drumeții, energici și gata să răspundeți provocărilor.

Câteva dintre obiectivele turistice ce vă așteaptă la Predeal le enumerăm și noi mai jos pentru ca voi să le includeți pe lista voastră și să nu le ratați:

  • mânăstirea Predeal
  • cimitirul legionar de la Predeal (aflat în spatele Mânăstirii )
  • vila mareșalului Antonescu (situată în zona Cioplea din Predeal)
  • biserica Sf. Împărați Constantin și Elena (aflată în centrul orașului )
  • cascada Tamina (în munții Piatra Mare, la o altitudine de 1.100 m, este înșiruirea a 5 cascade ce au înălțimea maximă de 10 m)
  • canionul Șapte Scări (situat la o altitudine de 980 metri, pe pârâul Șapte Scări, cu o cascadă ce are lungimea de 160 m)
  • Peștera de gheață – Timișul de jos (cea mai importantă din Masivul Piatra Mare, cu o deschidere de 50 de m).

Noi considerăm că acestea sunt câteva dintre obiectivele pe care nu trebuie să le ratați atunci când vizitați orașul Predeal, pentru că trebuie să susținem și turismul autohton!Predeal 4

Sursa imagine: https://www.catavencii.ro/

Predeal 3
Predeal 3

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: