Hai la vulcanul din România!

Este vineri! Este weekend din nou și FabricatinRo.ro vă oferă încă o destinație din România spre care merită să vă îndreptați. Ce ați spune să vedeți un vulcan chiar la noi în țară – vulcanul stins de la Racoș.

Probabil o parte din voi știa că România are și munți vulcanici dar probabil există și persoane care nu au văzut astfel de munți. Pentru cei dornici de aventură, pentru cei care abia așteaptă să părăsească pentru câteva zile aglomerația din oraș, noi sugerăm ca destinație de mini-vacanță vulcanul stins de la Racoș. Cred că sunteți mulți sceptici care își spun în gând „ce să văd la vulcanul stins?”, dar noi venim cu acest răspuns, de tipul știați că?

  • La vulcanul stins din Racoș au avut loc cele mai recente activități vulcanice. Sunt atât de recente încât au trecut doar 10.000 de ani în Cuaternar (dar sunt recente dacă vorbim de scara geologică)
  • Vulcanul stins a fost exploatat pentru zgura pe care o vedeți de cele mai multe ori pe terenurile de tenis
  • Pasionații de geologie pot vedea în împrejurimi un mix mirific de zgură, cenușă, piatră ponce, bazalt, lavă întărită

La vulcanul stins din Racoș veți fi într-un paradis roșu, ornamentat cu brăduți verzi gata să vă întâmpine în călătoria voastră. Puteți ajunge în inima vulcanului cu mașina, dar dacă tot faceți o mini excursie, de ce să nu savurați natura cu fiecare pas, să vă relaxați plămânii și să vă bucurați privirea cu mărinimosul orizont. Veți simți că vulcanul stins care vă stă în față a avut totuși o activitate îndelungată, vă veți imagina exploziile și erupțiile ce aveau loc chiar pe locul pașilor voștri și veți ști cât de important este să respectați istoria locului.

vulcanul stins racoș - fabricat in ro

Cel mai important pentru voi cei care alegeți să vedeți vulcanul stins de la Racoș este mândria că sunteți români, că țara voastră vă oferă locuri de neuitat! Alegeți turismul românesc!

Sursă imagine: https://calatoriileioanei.ro/

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: