Dobrogea – regiunea ce merita vizitata

Având în vedere că se apropie căldura, că ieșim ca furnicuțele la soare, că în sfârșit primăvara își face simțită prezența, astăzi am hotărât să vă prezentăm o destinație de vacanță. Nu este propriu-zis un oraș sau o anumită locație, ci o zonă cu diverse obiective dintre care voi puteți să alegeți, să vă faceți un intinerariu. Este vorba despre mult iubita noastră zonă din sud-vestul țării care ne oferă plaje vara și locuri de relaxare în timpul vacanței de vară – Dobrogea. Echipa [wpsm_button color=”brown” size=”medium” link=”https://fabricatinro.ro/” icon=”none”]FabricatinRO.ro[/wpsm_button] vrea să promoveze Dobrogea și pentru alte obiective, nu doar pentru malul mării pe care îl știm cu toții și îl vizităm an de an.

Călătoria voastră în Dobrogea poate începe cu…

Cercetând Internetul am aflat sau ni s-a confirmat faptul că România are locuri de vacanță foarte frumoase, dar prea puțin promovate. Așadar, atunci când alegeți Dobrogea, gândiți-vă să treceți pe lista Cetatea Libida. Cea mai apropiată localitate este Tulcea iar aceasta este renumită pentru istoria și legendele ce o înconjoară. Trebuie să știți că este un teren greu accesibil cu mașina, dar nu imposibil. Totuși, dacă alegeți o plimbare la pas, puteți să admirați zidurile romane care dezvăluie la orizont dealurile împădurite.

Trecând de la istorie la religie, în Dobrogea puteți să admirați și Moscheea Esmahan Sultan, coborând spre Mangalia. Este cel mai vechi lăcaș de cult musulman din România, fiind construită în 1525. A fost construită cu pietre preluate din zidurile cetății Callatis, iar fântâna din pietre dintr-un mormânt roman. Veți fi conduși de către hogea Halil Ismet de la Esmahan Sultan, care vă va povesti istoria acestei construcții antice.

După ce pasionații de istorie, religie și arhitectură se vor desfăta în aceste locații, puteți să admirați și Munții Măcinului. Pentru mulți, din cauza înălțimii de 400m, aceștia nu sunt munți, dar ei afișează o ținută impozantă, o mândrie de secole, gata să fie admirată. Pasionații de drumeții, natură, floră și faună vor fi în elementul lor, așadar noi spunem că nu ar trebuie să ratați o plimbare într-o zi călduroasă la poalele muntelui Măcin.

Alegeți România ca destinație de vacanță!

Sursa imagine: https://www.wallpapersonly.net/

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: