Se încarcă...
Castelul Bran

Bran – localitatea si castelul de poveste

Echipa FabricatinRO încercă, de ceva timp, să vă arate frumusețile României, în materie de turism. Noi încercăm să vă prezentăm ceea ce mass-media ezită, ceea ce, din păcate, nu este destul de promovat pentru ca românii și străinii să afle: locurile autohtone care nu merită trecute cu vederea. De câtva timp lucrăm la crearea unei baze de date care se axează și pe turismul românesc, având același scop: să susținem economia României! Astăzi a venit rândul localității Bran – un loc arhicunoscut și de noi dar și de străini, mai ales pentru legenda lui Dracula.

Bran este localitatea vestită din județul Brașov

Putem spune, fără să exagerăm, că Bran este localitatea cea mai bine cunoscută peste mări și țări, de către români și străini. În adaos, mulți dintre noi cunosc doar expresia „castelul Bran”, fără să știm că este vorba, de fapt, despre o localitate aflată la 30 de km distanță de Brașov. Vorbim despre Bran ca despre o „poartă” (limba turcă)  ce o putem înțelege ca o trecere între Transilvania și Valahia. Probabil, această localitate este cea mai cunoscută din județul Brașov și frecventată de un număr semnificativ de turiști anual.

Castelul Bran, teutonii și Dracula

Castelul Bran pe care îl vedem astăzi a fost construit la începuturi din lemn, în secolul al XVIII-lea, de către Ordinul teutonilor. După se a fost distrus de mongoli, Sigismund al Ungariei a decis că îl va reconstrui din piatră, luând forma pe care o cunoaștem cu toții astăzi. Este o construcție impozantă, cu o legendă aparte; poate vi s-a întâmplat să vă întâlniți cu străini și să le spuneți că sunteți din România iar ei să vă asocieze imediat cu Dracula. Ei bine, această asociere se datorează castelului Bran și „răutatea” domnitorului Vlad Țepeș. Nu o să dezvăluim aici detalii, ci vă invităm să vizitați castelul ca să aflați detalii și să simțiți fiorii pe propria piele. Esențială este nevoia noastră de legende, ficțiune și mistic, calități care ar trebui folosite pentru promovarea unor locuri.

Noi spunem că merită să vizitați această localitate! Vacanță plăcută!

Iar dacă aveți nevoie și de alte locuri care să vă inspire, vă așteptăm pe platforma noastră la secțiunea cu povești!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: