Se încarcă...
Baile Olanesti Fabricat In Ro

Baile Olanesti – mergem la bai la Izvoarele de Aur

De când am alcătuit această nouă secțiune pe pagina noastră „TurismRO” aflăm și noi odată cu voi despre nenumărate locuri din România, locuri îmbrăcate în mister. De ce mister? Pentru că nimeni nu se gândește să le promoveze pentru ca românii și străinii să profite de ele și să se dezvolte turismul românesc. Noi avem încă același scop, de a vă face să înțelegeți cât de important este ca banii noștri să rămână la noi în țară, pentru a ne merge bine. Așadar, astăzi vă îndemnăm, din nou, să vizitați o localitatea din România – Baile Olanesti din județul Vâlcea.

Noi nu încercăm să învinuim pe nimeni că nu alege turismul autohton deoarece, cei mai mulți dintre noi, mai mult ca sigur nu știm despre aceste minunății. Pornind de la acest motiv, echipa[wpsm_button color=”green” size=”small” link=”https://fabricatinro.ro/” icon=”none”] FabricatinRO.ro [/wpsm_button]vă prezintă câteva detalii despre Baile Olanesti sau „Izvoarele de Aur”. Aceasta este o localitate des vizitată de turiști pentru proprietățile curative deoarece acolo se pot face „băi” în apele bogate în minerale iodurate, bromurate, sodice, calcice.

Baile Olanesti – apele tămăduitoare ale secolului al XVII-lea

Prima atestare a localității Baile Olanesti este datată la 1527, dar abia în anul 1760 se precizează puterea vindecătoare a apelor. Localitatea s-a format pe malul râului Olănești, afluent al Oltului și sunt „promovate” de timpuriu prin intermediul lui Tudor Vladimirescu care se retrăgea spre acele locuri pentru recuperare.

Poate vă întrebați ce puteți face în această localitate, în afară de a profita de relaxarea și revigorarea trupului; noi venim cu răspunsul: în apropiere de Baile Olanesti, pentru cei ce doresc să exploreze puțin zona, veți găsi Casa memorială a lui Anton Pann, peștera Sfântului Grigorie Decapolitul, Piatra Scrisă, Rezervația Museul Trovanților, Mănăstirea Frasinei, Cheile Olanestiului, Schitul Pahomie. Noi credem că vă puteți orienta spre acest loc și să descoperiți și alte atracții care să vă facă mândri că sunteți români și că ați ales să vizitați în primul rând România.

Nu uitați cât este de important ca fiecare dintre noi să susțină economia României, chiar și prin turismul autohton! Alegeți să vizitați mai întâi România pentru frumusețile ei virgine!

Sursa imagine: https://www.valceaturistica.ro/

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: