Se încarcă...
Sterilizatoare Aer 1

Sterilizarea cu UV a aerului în centre comerciale

Spațiile comerciale sunt foarte predispuse contaminării cu diverse microorganisme periculoase pentru sănătate din cauza fluxului mare de persoane care circulă zilnic în aceste medii și transportă inconștient o mare încărcătură bactericidă sau virusală. Aceste aspecte au determinat adoptarea unor standarde riguroase de siguranță și igienă prin care să se reducă riscurile asociate pe cât posibil atât în interior cât și la intrare sau în zonele exterioare comune. Alege sterilizatoare UV pentru aer de la SPECTRA pentru a menține un mediu sigur în spațiile comerciale atât pentru clienți, cât și pentru personal!

De ce este necesară sterilizarea aerului în centrele comerciale?

Dat fiind fluxul ridicat de persoane care circulă în spațiile comerciale, transferul de bacterii, virusuri și alți agenți patogeni periculoși se poate realiza foarte ușor pe cale aeriană sau prin atingerea suprafețelor de către o persoană contaminată, motiv pentru care se impune respectarea unor norme de igienă foarte stricte. Multe dintre organismele periculoase, cum este și cazul stafilococului auriu, au dezvoltat rezistență la substanțele chimice de dezinfecție din cauza expunerii în mod repetat la acestea, motiv pentru care este necesară adoptarea unor măsuri suplimentare de igienă. Folosirea radiațiilor UV pentru a steriliza aerul și suprafețe din aceste medii se dovedește a fi singura soluție care elimină în procent de aproape 100% totalitatea germenilor existenți în așa fel încât să poată fi îndeplinite standardele înalte de siguranță alimentară.

Cum funcționează sterilizarea cu UV?

Lumina UV este catalogată în prezent ca fiind cel mai puternic bactericid care poate fi utilizat pentru prevenirea și combaterea riscului de infectare. Acest lucru se datorează faptului că acționează asupra tuturor microorganismelor pe care le detectează în încăpere, dezactivându-le ADN-ul și ARN-ul, ceea ce le face incapabile să se mai înmulțească și să moară. Numeroase studii au demonstrat faptul că iradierea cu raze UV elimină până la 99,99% dintre agenții patogeni periculoși care se regăsesc în aer, apă și pe suprafețe, inclusiv cei rezistenți la detergenți și dezinfectanți chimici sau antibiotice. Prin urmare, această metodă de sterilizare ajută la menținerea spațiilor expuse unui flux mare de persoane în condiții de maximă siguranță sanitară în permanență. Poți steriliza aerul în repetate rânduri pe parcursul unei zile, fără ca acest lucru să fie dăunător în vreo formă și fără să implice costuri foarte mari.

Recomandări de la SPECTRA Professional UV Solutions – UV Duct FL

Pentru a respecta normele de igienă și siguranță impuse pentru spațiile comerciale de mari dimensiuni specialiștii SPECTRA recomandă utilizarea sterilizatorului UV DUCT FL pentru dezinfecția aerului în tubulatura HVAC. Asta înseamnă că dispozitivul se montează cât mai aproape de orificiile de evacuare ale sistemelor de aer condiționat și asigură tratarea eficientă a aerului generat în doar câteva secunde, eliminând până la 99,99% dintre microorganismele existente. Acest lucru asigură alimentarea încăperilor cu aer pur și decontaminat în centrele comerciale, asigurând eficacitate ridicată pe suprafețe mari de acțiune.

Dincolo de faptul că sporește siguranța clienților și a personalului care tranzitează frecvent aceste spații, un astfel de sterilizator UV ajută la reducerea cantității de dezinfectanți chimici care produc efecte adverse pentru sănătate și diminuează costurile aferente. De asemenea, este o aparatură accesibilă, ușor de montat și întreținut, care funcționează în permanență, ani la rând, fără să se deterioreze. Pentru a-i spori eficiența, se recomandă înlocuirea lămpilor la perioade standard de timp, recomandate de producător, ceea ce reprezintă o cheltuială minimă în raport cu beneficiile pe care le oferă.

Calitatea aerului din spațiile comerciale poate fi îmbunătățită în doar câteva secunde prin utilizarea unor sisteme de sterilizare cu ultraviolete, astfel încât sănătatea tuturor persoanelor să fie protejată de agenți patogeni dăunători care circulă și se transmit ușor pe cale aeriană.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: