Se încarcă...
Scoala Wetterbest 2 E14714629926

Wetterbest®, visul devenit realitate al unui antreprenor român

Cum a început povestea Wetterbest®? Povestea Wetterbest® a început în 1999, de la visul unui antreprenor român – Dragoș Irimescu. Inginer specialist în prelucrarea oțelului și a utilajelor pentru prelucrarea metalelor şi absolvent al Institutului Politehnic din București, a fost pasionat mereu de științele exacte. După ani de muncă, a reuşit să îşi transforme pasiunea în profesie, iar profesia în afacere.

Oportunitatea s-a ivit în 2007, atunci când a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al companiei Final Construct, care se ocupa cu vânzarea de țigle metalice. Astfel visul devenea realitate. Compania a fost redenumită Depaco, aria de activitate extinsă (din importator de țiglă metalică se transforma în producător de țiglă metalică), și brandul Wetterbest® lansat pe piaţă.

Dragoş Irimescu a pornit la drum cu 40 de angajaţi, iar mulţi dintre ei îi sunt încă alături. În timp, echipa Wetterbest s-a mărit, pentru ca astăzi să numere 230 de membri. Iar numărul lor continuă să crească. Antreprenorul crede că oamenii sunt cea mai mare resursă pe care o companie o poate avea, de aceea investeşte constant în programe de recrutare, pregătire şi instruire pentru că, spune el, „fiecare angajat este Wetterbest”.

În 2010, la doar trei ani de la intrarea pe segmentul de producţie, Depaco înregistra o producţie de 1 milion m2 de ţiglă metalică. Astăzi, deţine una dintre cele mai mari capacități de producție de țiglă metalică și accesorii metalice și una dintre cele mai moderne linii de fabricaţie de accesorii pentru drenaj din țară. În 2014, din dorinţa de a încuraja antreprenorii locali, Dragoş Irimescu a extins activitatea de producție în zona Olteniei, printr-un parteneriat strategic.

Wetterbest®, un brand de legendă

Brandul Wetterbest® a apărut din dorinţa de a exprima viziunea companiei pe piață și valorile sale: dragostea de muncă, entuziasmul și pasiunea pentru domeniul țiglelor metalice. Treptat, a devenit din ce în ce mai cunoscut în rândul clienților şi s-a transformat într-un ambasador pentru calitatea superioară, rezistența legendară și unicitatea produselor Wetterbest®.

Povestea Wetterbest® astăzi

Prin munca și pasiunea investită de-a lungul anilor, Wetterbest® a reușit să devină unul dintre cei mai importanți jucători de pe piață. În prezent, grupul este format din trei companii: Depaco (producător de ţiglă metalică, tablă cutată şi sisteme de drenaj), Polnebo (importator de folii, membrane, șuruburi şi ferestre de mansardă) şi Cortina (producător şi distribuitor). Activitatea principală se concentrează pe producția de țiglă metalică, acoperișuri plane, tablă cutată și sisteme de drenaj.

Compania îşi desfăşoară activitatea în cadrul a două fabrici, localizate în Băicoi (sediul principal), respectiv Podari (jud. Dolj), unde deține peste 30 de linii automate şi cinci hale de producţie. Antreprenorul român investeşte în mod susţinut în tehnologia de ultimă generație pentru a răspunde celor mai exigente standarde de calitate, pentru o productivitate ridicată și un grad ridicat de precizie. Iar investiţiile nu se opresc aici. În acest an, Depaco a demarat un proiect major ce se va finaliza în 2018 – relocarea fabricii din Băicoi într-un spațiu nou, cu scopul de a mări fluxul de producție, capacitatea totală de stocare și de a fluidiza procesul de livrare. Suma totală investită va fi de circa 5,5 milioane de euro.

Ţiglă metalică produsă în România, la standarde europene

Wetterbest® şi-a asumat misiunea de a oferi clienților săi o gamă completă și diversificată de soluții pentru acoperișuri. De aceea, compania investește în mod constant în dezvoltarea portofoliului său de produse, diferențiate pe piață prin originalitate, calitate, montaj facil și greutate redusă. Mai mult, sistemele de țiglă metalică Wetterbest® beneficiază de o durată medie de viaţă de peste 50 de ani, datorată calității materiei prime – oţelul Arcelor Mittal. Dincolo de avantajele de rezistenţă mecanică, ţiglele Wetterbest® surprind și prin avantaje de ordin estetic și o paletă largă de culori (30 de nuanţe lucioase şi mate).

Şcoala Wetterbest, o schimbare pentru generațiile viitoare

În orașul Băicoi, Dragoș Irimescu a reușit să construiască o comunitate puternică de montatori de țiglă metalică, unde aproximativ 300 de familii trăiesc din venitul asigurat de companie. Militant pentru păstrarea tinerilor în țară, a pus bazele Școlii Wetterbest pentru a insufla tinerilor pasiunea pentru o meserie. Mai mult, antreprenorul român, cu 20 de ani experienţă în domeniul ţiglei metalice, îşi doreşte să aducă o contribuţie semnificativă în modul în care se practică meseria de montator în România.

Cursurile se adresează montatorilor și agenților de vânzări de învelitori metalice și au loc la sediul Depaco din Băicoi, într-un spațiu special amenajat. Un trainer specializat susține un curs intensiv pentru grupe de câte 30-40 persoane, cel puțin o dată pe lună. Iniţiativa a fost bine primită, până acum sute de profesionişti beneficiind de pregătire în cadrul Şcolii Wetterbest. Compania a extins cursurile şi la nivel naţional şi va continua să pregătească tineri profesionişti specializaţi în montarea acoperişurilor.

România este considerată un pol al producţiei de ţiglă metalică. Dragoş Irimescu consideră că aproximativ 10% din producţia de ţiglă metalică clasică din Uniunea Europeană provine de la noi din ţara, iar potenţial este mai mare decât atât. Din acest motiv, investiţia în pregătirea profesioniştilor în acest domeniu joacă un rol foarte important.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: