Produse Arctic(e) românești

O casă însufleţită are nevoie, pentru a se simţi împlinită, de o familie, de îngrijire dar şi de electronice şi electrocasnice. Astăzi am ales vorbim despre una dintre puţinele firme româneşti producătoare de electrocasnice, o firmă recunoascută de mulţi dintre voi – ARCTIC.

Această firmă a fost înfiinţată în 1968 şi pe parcursul anilor a trecut din custodia statului, în custodia grupul Arçelik (Turcia) ce produce şi distribuie la nivel mondial electrocasnice mici şi mari, componente şi aparatură electronică. Aşadar, dacă vedeţi pe pieţe din cele mai diverse, produse din aceste categorii, fabricate sub egida ARCTIC, atunci veţi înţelege mare parte din producţia acestei firme este direcţionată nu doar spre întreaga Europă, ci şi spre Africa şi Asia. Un avantaj al privatizării şi al exportului este reprezentat de creşterea capacităţii de producţie a fabricii de la 400.000 la 1.400.000 de unităţi în 9 ani. Pe piaţa românească ARCTIC este una dintre principalele firme de electrocasnice, fiind o marcă de încredere, apreciată de români.

Începuturile unei firme cu renume

Povestea firmei ARCTIC începe în Găeşti, unde iau naştere primele frigidere româneşti, o parte importantă fiind destinate încă de pe atunci exportului. Pe lângă faptul prin intermediul acestei fabrici s-au produs primele frigidere cu compresor din România, datorită calităţii produselor şi încrederii consumatorilor, dar fim sinceri – şi a sistemului comunist – în 1990 ARCTIC deţinea 90% din piaţa românească. Odată cu schimbarea regimului politic firma este privatizată, retehnologizată şi modernizată. Din anul 2002 trece la conducere compania Arçelik, al treilea mare producător de electrocasnice la nivel european.

De pe urma străinilor ARCTIC nu a avut de câştigat doar înzecirea unităţilor produse, ci şi implementarea unui nou concept – Total Productive Maintanenace (TMP) / „Zero Pierderi”. Acest mecanism permite monitorizarea permanentă a producţiei şi a eficienţei angajaţilor, ceea ce duce la gestionarea atentă a costurilor. Datorită acestor schimbări în bine compania ajunge comercializeze, pe lângă frigidere, şi maşini de spălat rufe, aragazuri, hote, iar în 2009 a creat un site https://arctic.ro care include produsele comercializate, suport pentru consumatori şi service, totul pentru a fi cât mai aproape de proprii clienţi. De asemenea, pe site puteţi găsi în funcţie de produsul electrocasnic ales ajutor în a alege modelul, răspunsuri la întrebări frecvente, sfaturi de utilizare şi de întreţinere.

Cui este destinat brandul Arctic?

Brandul ARCTIC se adresează cumpărătorilor care preferă mărcile autohtone din motive ca tradiţionalismul, naţionalismul căutate de clienți sau faptul sunt mai ieftine decât cele străine. Veţi găsi produse sub marca ARCTIC la Domo sau Flanco. Noi am ales  vorbim despre această firmă şi  prezentăm evoluţia ei în timp ca  puteţi înţelege românii sunt apreciaţi de străini pentru munca lor. Produsele româneşti sunt moderne şi se poate ca printr-un capital străin dezvoltăm economia României! Descoperiți mai multe produse românești de top accesând acest link!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: