Hotă de bucătărie perfectă pentru nevoile tale de la Arctic

Produsele fabricate în România sub marca Arctic ne încântă de aproape jumătate de secol, fiind un brand autohton cunoscut încă de pe vremea când bunicii își cumpărau fie frigider, fie alte electrocasnice. De ce a câștigat Arctic inimile oamenilor? Nu este vorba doar de faptul că se fabrică în țară – calitatea, rezistența și experiența sunt doar câteva calități care au făcut din Arctic o firmă cu nume, de încredere.

În continuare FabricatÎnRo vă prezintă preferințele clienților care au cumpărat hote marca Arctic, specificând de ce oamenii au ales un model, sau altul.

Hote bucatarie tradiționale

La hote tradiționale se includ toate hotele care nu sunt incorporabile. Deci, sunt hote care se montează pe perete, fără a face parte din mobilă.

Hotă tradițională Arctic AH51, Putere de absorbție 297 mc/h, 1 motor, 50 cm, Alb

Detalii aici

Această hotă de multe ori câștigă competiția prin simplul fapt că este una ieftină care iși face treaba într-un mod excelent, fiind robustă și de încredere.

Având 3 setări de viteză, este ușor să alegi puterea pentru mâncarea gătită. Normal, oricare rețetă care se face ”mai simplu” sau ”mai curat” – în sensul de mirosuri și fum – necesită doar prima viteză, dar alte mâncăruri (de exemplu: cartofi prăjiți) s-ar putea să necesite fie viteza 2, fie viteza 3. Viteza aleasă va determina și puterea eliminării mirosurilor și a fumului degajat.

Având o lampă inclusă, dacă te-ai pus pe gătit seara nu va fi neapărat nevoie să aprinzi tot timpul lumina. Această lampă poate fi de ajutor fie să citești o rețetă, fie să te uiți dacă mâncarea e gata sau nu. Hota aceasta are și filtre anti-grăsime din metal, ceea ce înseamnă că vor trebui înlocuite foarte rar – sau poate chiar niciodată, pe motiv că înainte de a le înlocui trec atâția ani, încât cumperi altă hotă.

Are un singur motor, cu puterea de 140 W. Lampa de iluminare este una singură, de 40 W. Dimensiunile hotei (lungime, lățime, adâncime) sunt de 15 cm x 49.8 cm x 49 cm. Controlul este mecanic, iar hota are culoarea albă. Prețul de achiziție – 168 RON nou, nefiind resigilate pe moment – include și cei 7 lei, costul aferent colectării, tratării și eliminării DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice).

Avantajul de care se bucură clienții este că hota este bine construită, robustă, și te scapă repede și de fum, și de miros. Dezavantajul este că accesoriile nu sunt incluse, fiind nevoie de încă 30 – 100 RON (depinde ce ai nevoie) pentru a avea hota instalată. Deasemenea, nu are o funcție de protecție care să nu lase frigul de afară să intre în casă (prin sistemul de evacuare).

Hotă tradițională Arctic AH61, Putere de absorbție 253 mc/h, 1 motor, 60 cm, Alb

Detalii aici

La preț, această hotă costă pe moment tot 168 RON. Dar atunci, care sunt diferențele? De ce diferă hota în sine – caracteristici, mărime, altele – față de cea amintită mai sus? Desigur, primele 2 diferențe evidente sunt lățimea și puterea de absorbție.

Având tot 3 setări de viteză, este ușor să alegi puterea de evacuare pentru mâncarea gătită. Este de remarcat faptul că deși prima hotă avea o putere de absorbție de 297 mc/h, acest model are o putere de doar 253 mc/h, ceea ce înseamnă că și la viteza a 3-a s-ar putea să ”tragă” mai slab fumul și mirosurile.

Identic cu modelul amintit mai sus, dispune de o lampă inclusă, care va fi un ajutor potrivit la gătit, la citit rețete și – cine ar zice că nu – la alte activități prin bucătărie. Limita este doar creativitatea ta!

Are un singur motor, cu puterea de 85 W. Față de cei 140 W de la modelul anterior, se înțelege automat că nu are puterea la fel de mare. Clasa energetică este E, având consumul anual de energie de 74 kW. Lampa de iluminare este una singură, de 40 W, având clasa de eficiență a iluminării G. Dimensiunile hotei (lungime, lățime, adâncime) sunt de 15 cm x 59.8 cm x 49 cm. Controlul este mecanic, iar hota are culoarea albă. Prețul de achiziție include și cei 7 lei, costul aferent colectării, tratării și eliminării DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice).

Față de primul model, această hotă are filtru sintetic (care se înlocuiește mai des, dar este disponibil în multe magazine), cu clasa de eficiență a filtrului de grăsime D. Capacitatea minimă de absorbție este de 200 mc/h, iar capacitatea maximă de 253 mc/h. Nivelul de zgomot minim este de 61 dB, iar cel în cele mai zgomotoase momente ajunge la 67 dB.

Avantajul de care se bucură clienții este că hota este ușoară, ușor de montat, și te scapă repede și de fum, și de miros dacă bucătăria e mică. Filtrul sintetic se schimbă ușor. Dezavantajul este că puterea este mică, iluminatul se strică la unii foarte repede, și este destul de zgomotoasă.

Hotă tradițională Arctic AH62, Putere de absorbție 365 mc/h, 2 motoare, 60 cm, Alb

Detalii aici

Față de ambele modele amintite mai sus, această hotă are cea mai mare putere de absorbție, fiind 365 mc/h, acționat de 2 motoare. Ca și modelul al doilea, are lățimea de 60 de cm. La preț există o mică diferență, modelul acesta fiind la 236 RON.

Cu 3 setări de viteză, este simplu să alegi puterea de evacuare pentru mâncarea gătită. Este de remarcat faptul că deși prima hotă avea o putere de absorbție de 297 mc/h, acest model are o putere de 365 mc/h, ceea ce înseamnă că eliminarea mirosurilor și a fumului se face mult mai bine și mai repede.

Identic cu modelul amintit mai sus, dispune de o lampă inclusă, care va fi un ajutor potrivit la gătit, la citit rețete, dar și la activități simple, zilnice prin bucătărie.

Are 2 motoare, cu puterea de 125 W fiecare. Față de cei 140 W de la primul model, sau cei 85 W de la al doilea model, se înțelege automat că are puterea mult mai mare. Clasa energetică este E. Lampa de iluminare nu este una singură – acest model are 2 de 28 W fiecare. Dimensiunile hotei (lungime, lățime, adâncime) sunt de 15 cm x 60 cm x 49 cm. Controlul este mecanic, iar hota are culoarea albă. Prețul de achiziție include și cei 7 lei, costul aferent colectării, tratării și eliminării DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice).

Ca și al doilea model, această hotă are filtru sintetic (care se înlocuiește mai des, dar este disponibil în multe magazine). Capacitatea minimă de absorbție este de 230 mc/h, iar capacitatea maximă de 365 mc/h. Nivelul de zgomot maxim este de 72 dB.

Avantajul de care se bucură clienții este că hota trage bine, este ușor de montat, și te scapă repede și de fum, și de miros, chiar dacă bucătăria e mare. Filtrul sintetic se schimbă ușor. Dezavantajul este că motoarele nu sunt protejate de praf și aburi, iar filtrul nu este susținut de materiale rezistente. La viteza a 3-a este mai zgomotoasă!

Hote bucatarie incorporabile

Hotele incorporabile sunt ca și cele tradiționale, doar că se pot face parte din mobilă – care a fost construită cu un loc pentru hotă.

Hotă incorporabilă telescopică Arctic AHT60X, Putere de absorbție 268 mc/h, 1 motor, 59.8 cm, Inox

Detalii aici

Această hotă costă 289 RON, una resigilată fiind la prețul de 260 RON.

Ca și cele două modele de hote tradiționale Arctic, această hotă are un singur motor. Totuși, puterea de absorbție este una chiar decentă, având în vedere că nu are cele 2 motoare ca modelul al treilea dintre hotele tradiționale prezentate.

Cu 3 setări de viteză, este simplu să alegi puterea de evacuare pentru mâncarea gătită. Acest model are o putere de absorbție de minim 268 mc/h, puterea maximă fiind de 330 mc/h, ceea ce înseamnă că eliminarea mirosurilor și a fumului se face mult mai bine și mai repede, aproape la fel de eficient ca la modelul tradițional cu 2 motoare.

Identic cu modelul tradițional cu 2 motoare amintit mai sus, are 2 lămpi incluse de 28 W fiecare, lămpi care vor fi de mare ajutor, asigurând o iluminare mult mai eficientă.

Motorul este de 150 W, fiind cel mai puternic motor dintre hotele prezentate aici. Clasa energetică este D, fiind totodată și cel mai eficient din punct de vedere energetic. Dimensiunile hotei (lungime, lățime, adâncime) sunt de 17.5 cm x 59.8 cm x 28.1 cm. Controlul este mecanic, iar hota este din inox, având culoarea specifică inoxului. Greutatea este de 6.3 kg. Prețul de achiziție include și costul aferent colectării, tratării și eliminării DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice).

Această hotă are un filtru anti-grăsime, care – spun oamenii care au cumpărat – este eficient și bun.

Avantajul de care se bucură clienții este că hota trage foarte bine, este ușor de montat, și te scapă repede și de fum, și de miros, chiar dacă bucătăria e mare, în ciuda faptului că are doar un singur motor. De asemenea, rareori este nevoie ca hota să meargă la viteza 3 – vitezele 1 și 2 de multe ori sunt mai mult decât suficiente pentru orice mâncare. Iluminatul este bun și eficient, clienții sunt mulțumiți de rezultate. Dezavantajul este că la viteza 3 este mai zgomotoasă!

 

Deși mulți zic vorbe rele și comentarii negative, produsele Arctic – dacă sunt folosite conform indicațiilor producătorului – sunt de înaltă calitate. Nu uita că greșelile firmelor de curierat sau ale ”meșterului” care a montat hota nu înseamnă că ar fi hota de vină. Documenteză-te bine înainte de cumpărături, și nu te încrede în orice remarcă negativă a unor oameni care – din proprie greșeală – au avut experiențe negative cu anumite produse Arctic.

FabricatÎnRo susține mărcile autohtone, iar Arctic nu face altceva decât să ne facă să simțim bucuria calității produselor românești! Cumpărând asemena produse susținem dezvoltarea economică a țării.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: