Se încarcă...
Excentric Wood Imagine

Excentric Wood – mese unicat de lux

Excentric Wood este producătorul autohton de mese unicat din rășină epoxidică, având aspect de lux și rezistență pe termen lung. Această afacere din Sibiu crede în natură și în posibilitățile date de ea pentru a crea ceva aparte.

Blaturile de masă sunt lucrate manual, păstrând în totalitate aspectul natural al lemnului. Mesele care se găsesc astăzi prin magazinele din România nu se pot lăuda cu nici una din caracteristicile meselor fabricate de Excentric Wood. Spre exemplu, să vorbim despre rezistența la zgârieturi sau lovituri. Chiar dacă am cumpăra o masă frumoasă din lemn sau din PAL, acestea sunt hipersensibile la lovituri și zgârieturi. După o vreme, dacă o masă oarecare – însemnând o masă ”normală” de la magazin – este expusă la presiunile mai sus menționate, știm deja cum mergem la un alt magazin să căutăm una nouă.

Prețurile mai ridicate ale meselor Excentric Wood sunt justificate de calitatea ireproșabilă care se ascunde în spatele orelor de lucru petrecute de meșterii iscusiți care lucrează pe aceste piese unice. Ca să înțelegeți de ce și cum, să analizăm un produs din oferta lor: o masă de cafea decorativă. Mărimea este de 60 cm x 67 cm – la comenzi se pot cumpăra mese de diferite mărimi – și blatul are o grosime de 6 cm. Blatul este din lemn de carpen, având 12 straturi de rășină epoxidică. Deasemenea, această masă are picioare din oțel, având o rezistență mare. Prețul nu se justifică doar prin aceste elemente constructive, dar și prin aspectul unei mese Excentric Wood. Fiecare masă este fabricată individual, deci este practic imposibil ca două persoane diferite să aibă mese identice. Acestea nu se fabrică în serie, ci fiecare bucată este ca un nou început.

Dacă doriți să comandați o masă unicat, se procedează în felul următor. În primul rând dai comandă cu lungime, lățimea și grosimea dorită. O dată ce comanda a fost preluată, producătorul va căuta lemnul potrivit care are caracteristicile necesare pentru a fabrica masa comandată de tine. Ca și rezultat al procesului de producție, vei avea masa ta unicat, din care nu se va putea fabrica a doua bucată vreodată. Trăsăturile naturale ale lemnului sunt păstrate de producător, redând frumusețea naturii.

Această firmă autohtonă se specializează și pe export pentru a atinge piața internațională. Este bine ca lumea să cunoască faptul că România are și lucruri de dat, nu doar de luat. Oamenii îndrăzneți care nu renunță la visele lor, ca și cei de la Excentric Wood, sunt cei care reușesc cu adevărat să aducă diferența mult dorită.

Echipa FabricatÎnRo încurajează firmele ca și Excentric Wood, care nu doar că sunt producători autohtoni dar și reușesc să treacă peste tiparele arhicunoscute. Vă încurajăm să susțineți producătorii români, și să cumpărați în continuare produse fabricate în România. Aceste atitudini ne aduc împreună, dar ne și ajută să întărim economia țării noastre.

Ca și încheiere, vă arătăm una din lucrările lor recente care ne-au impresionat în cel mai plăcut mod.

img_6439

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: