Cine nu își dorește o locuință confortabilă, mai ales dacă nu trebuie să plătească sume exorbitante pentru amenajarea ei? Din păcate, în ziua de azi, cu atât de multe tentații pe piață, este ușor să te lași dus de val și să transformi chiar și cel mai spațios apartament într-un spațiu aglomerat și dezordonat. Eu însămi m-am confruntat de nenumărate ori cu probleme legate de lipsa spațiului din locuință, cu toate că apartamentul meu era suficient de mare pentru un trai confortabil. Dar am găsit și soluții optime pentru fiecare din aceste probleme și m-am gândit să le scriu în acest articol pentru că îmi doresc să te inspire și pe tine.
Cum să crești confortul locuinței tale?
Pe hol păstrează doar strictul necesar
Holul este prima încăpere din casa ta în care pătrund musafirii și impresia pe care acesta o lasă asupra lor contează enorm. Dar acesta are un efect major și asupra celor care locuiesc în casa ta. Aici trebuie să fii foarte atent chiar și la cele mai mici detalii, iar dacă există lucruri pe hol pe care ai putea să le pui în altă parte, pune-le și vei schimba radical aspectul întregii tale locuințe. De asemenea, acordă mai multă atenție detaliilor. De exemplu, dacă încă folosești un interfon vechi, din acela care seamănă cu un telefon fix clasic, înlocuiește-l cu un dispozitiv performant și cu un aspect minimalist din gama de produse oferite de Electra Distribuție și vei reuși nu doar să obții un hol mai ordonat și cu un aspect mai plăcut, ci și să crești siguranța locuinței tale.
Iubește cărțile, dar nu le transforma în mobilă
O bibliotecă foarte bogată este privită de mulți ca un simbol al inteligenței, cunoașterii, disciplinei și al bunelor moravuri. Dar poți să fii o persoană citită, care iubește lectura și care petrece mult timp în compania cărților și fără a le expune pe toate într-o bibliotecă impresionantă. De fapt, să faci loc într-un dulap sau o debara cărților pe care nu le citești în prezent și nici nu ai în plan să le citești în viitorul apropiat, este un gest de iubire chiar mai frumos decât dacă le lași să se decoloreze pe un raft, în bătaia razelor de soare și acoperite de praf ani de zile. A nu avea o bibliotecă tradițională în casă nu este același lucru cu a nu citi sau a nu avea cărți. Încearcă să privești lucrurile și din această perspectivă, nu mai investi în piese mari de mobilier doar pentru a-ți expune cărțile și spațiul din sufrageria ta va deveni mult mai aerisit.
Redu numărul de aparate electronice din casa ta
Am citit recent un studiu de caz interesant despre un bărbat care simțea că se luptă permanent cu timpul din cauză că în fiecare cameră din locuința sa avea câte un aparat electronic cu ceas digital. Viața este scurtă și fiecare secundă contează, dar chiar avem nevoie să ni se reamintează mereu cât de repede se scurge timpul? Ceasurile, mai ales cele digitale cu care sunt dotate multe din aparatele electrocasnice moderne, se pot transforma într-un factor de stres, chiar dacă nu conștientizăm acest lucru. Și la fel se întâmplă și cu televizoarele, computerele sau telefoanele din viața noastră care ne consumă timpul fără să ne ofere prea mult în schimb. Acum nu te sfătuiesc neapărat să renunți complet la televizor și calculator, dar cum ar fi să ai măcar o cameră în care folosirea aparatelor electronice să fie interzisă? Dacă nu poți să-ți imaginezi, îți spun eu! Te-ai simți mai confortabil!