Se încarcă...
Borsec E1424027787688

Borsec, un brand romanesc ce taie setea

Borsec este cel mai puternic brand românesc. La a doua ediție a evenimentului “Top 50 cele mai puternice branduri romanesti” a castigat acest titlu.

Apele izvoarelor Borsec au un gust plăcut, răcoritor, ce taie setea. Dioxidul de carbon dizolvat în cantitate mare produce hiperemia mucoasei gastrice, activează secreția acidului clorhidric, mărește apetitul, favorizează digestia și stimulează contractilitatea cordului.

Efectele benefice ale izvoarelor de la Borsec erau cunoscute încă de pe vremea romanilor. Însă prima fabrică a apărut în 1806. Ea a fost înființată de Anton Zimmethausen, un consilier municipal de la Viena, la îndemnul unui alt vienez despre care se spune ca s-ar fi vindecat de ulcer bând din apa de la Borsec.

În 1805, dupa ce a luat in arenda terenul, Zimmethausen s-a mutat la Borsec și a construit drumuri, clădiri și o fabrica de sticla. A adus cu el experți din Austria, Boemia, Bavaria și Polonia. În 1806 se îmbuteliau deja 3 milioane de litri de apă, transportați cu căruțele în Transilvania, Moldova, Muntenia, Ungaria și Viena.

Cateva cuvinte despre istoria brandului Borsec

Borsec a luat încă din 1873 multe medalii de merit și diplome de onoare. Aceeași este situația și în istoria mai recenta. În februarie 2004, Borsec fiind desemnată “cea mai buna apă minerală din lume” în cadrul celei mai importante competiții a apelor din întreaga lume, Berkeley Springs Internațional Water Tasting Awards, în West Virginia, S.U.A.

La alte medalii primite prin Belgia și Moscova se adaugă faptul ca producătorul român este cel mai de încredere brand în categoria apelor minerale naturale. El a caștigat titlul Trusted Brands de șase ori consecutiv, în perioada 2006 – 2011.

Astăzi, Romaqua Group îmbuteliază 335 de milioane de litri de apa minerala. Brandul transportă aceasta cantitate cu 515 mașini și utilaje. Este lider de piața, cu o cota de 36% . El este primul brand original care le vine în minte romanilor atunci când sunt întrebați. Cu atât mai mult cu cât firma sub umbrela căreia își trăiește în continuare istoria are capital 100% romanesc.

Apa Borsec este un produs creat în România ca si toate celelalte produse romanesti listate pe aceasta platforma.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: