Se încarcă...
Borsec E1424027787688

Borsec este regina apelor minerale din România

Am decis va scriem astăzi despre un alt “aliment” fără de care niciun om nu ar putea trăi. Este elixirul vieţii, este un dar pe care pământul ni-l oferă; unii ați putea credeţi că este un lucru banal, un lucru care vi se cuvine de la sine. Ei bine, astăzi noi am decis  aducem la cunoştinţă istoria unei firme româneşti care aduce beneficii României, doar administrând unele izvoare de apă. Această firma se numeşte BORSEC și este Regina apelor minerale.

Câteve cuvinte despre apele Borsec

Izvoarele BORSEC sunt situate în partea de Nord-Est a României, în depresiunea Borsec, judeţul Harghita, în inima Munţilor Carpaţi. Acestea au debite variabile dar suficiente pentru a fi utilizate economic, iar în prezent sunt principalul motor al staţiunii. Numele de „ape minerale” vine de la caracterele bicarbonatate, calcice, magneziene, carbogazoase şi hipotone. Localitatea BORSEC este renumită pentru apele minerale bogate în calităţi terapeutice, ape ce au primit diferite medalii ce le recunosc calitatea – medalia Târgului Internaţional de la Viena (1873) – apa Borsec fiind numită Regina Apelor Minerale”, medalia de argint şi Diplomă de Onoare la expoziţiile organizate în 1876 la Berlin, şi respectiv Diplomă de Onoare a Expoziţiei de la Paris (1878).

Apele terapeutice BORSEC sunt recomandate pentru tratarea anumitor boli:

  • hepatite cronice
  • stări posthepatice
  • afecţiuni biliare
  • gută
  • diabet zaharat de gradul II
  • hipertiroidii uşoare
  • boli ale rinichilor şi căilor urinare

De ce am ales acest subiect?

Am ales  precizăm datele de mai sus pentru a înţelege firma BORSEC nu înseamnă doar apă pe care o găsim în magazine, ci şi o staţiune, şi mai mult de 15 izvoare de apă minerală naturală, dintre care 2 pentru apă carbogazoasă şi 7 folosite pentru apa minerală plată. Numele BORSEC înseamnă apă minerală, o apă ce este liderul pieţei româneşti. Elementul distinctiv al acestei ape este conţinutul echilibrat de minerale, conţinutul scăzut de fier, şi o concentraţie ridicată şi stabilă de CO2 natural.

Despre BORSEC am găsit şi unele informaţii pe care, până acum, poate nu le-aţi luat la cunoștință, cum ar fi: îmbutelirea la un moment dat în ulcioare de lut ars şi puse în desagi pe spinarea cailor de munte pentru a fi transportate în Transilvania, Moldova, Țara Românească şi Ungaria. A fost de asemenea transportată cu căruţele, în 1594, în butoaie de stejar, la curtea domnească de la Alba Iulia, unde au fost folosite pentru tratament de către Sigismund Bathory.

BORSEC este o sursă de energie, de tinereţe, de vitalitate! Istoria acestui brand începe cu mai bine de 2000 de ani în urmă, câştigând pe parcurs admiratori, consumatori şi entuziaşti care au încredere în profesionalismul şi calitatea produselor. Este un brand care de-a lungul timpului şi-a păstrat toate proprietăţile, dând dovadă de continuitate, un brand caresupravieţuit cu brio pe piaţa românească 205 ani.

Pentru mai multe povești românești, vă invităm să cercetați secțiunea blog de pe platforma noastră!

Sursa imagine: https://trofeulsinaiaforever.ro/

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: