Se încarcă...
Vin Romania Traminer Roz Jidvei Cib 2018

Zile călduroase de vară înmiresmate cu o licoare dulce – Jidvei Traminer Roz CIB 2018

Din inima Transilvaniei, Jidvei a pregătit tuturor iubitorilor de vin o licoare dulce, cu gust de primăvară, care desăvârșește experiența unui desert deosebit, considerat chiar un desert lichid. Traminer Roz CIB 2018 este un vin desert cu miros îmbietor de miere și trandafiri, care îți oferă într-un pahar ce-i mai bun și mai frumos de la primăvară.

Acest dar plin de prospețime te poartă în timp în Transilvania, către anul 2018, un an viticol de excepție. Secretul din spatele modului său de fabricare constă în culesul boabelor de struguri la înnobilare, de unde vine și denumirea CIB.

Termenul înnobilare are un înțeles profund, exprimând ideea că timpul, natura și priceperea omului, combinate unele cu altele, contribuie la obținerea unui vin România cu adevărat desăvârșit.

Vinurile desert CIB sunt considerate vinuri rare și speciale, întrucât nu pot fi produse an de an, ci doar în anumiți ani, care îndeplinesc condiții climatice speciale, ce permit dezvoltarea putregaiului nobil numit botrytis cinerea. Anul 2018 se numără printre acești ani deosebiți deoarece a fost un an bogat în precipitații de-a lungul verii, după care, începând cu luna august, a urmat o lungă perioadă uscată și caldă care a permis coacerea și deshidratarea strugurilor datorită mucegaiului nobil.

Strugurii din soiul Traminer Roz conferă acestui vin o aromă florală și parfumată, cu note distincte de trandafir, fructe coapte, miere și ceară de albine. Boabele sunt zemoase și foarte suculente, și gustul lor se remarcă printr-un echilibru subtil între aciditate și dulceață.

Un Vin Desert de la Jidvei: Traminer Roz CIB 2018

Din strugurii de Traminer Roz, Jidvei produce o licoare rafinată, ideală a fi servită alături de ceva dulce – un vin care îți răsfață toate simțurile, perfect pentru zilele de vară.

Mucegaiul nobil sau putregaiul nobil, botrytis cinerea, este un tip de ciupercă care înnobilesc strugurii, benefic pentru producția de vinuri dulci, de înaltă calitate. Acest tip de mucegai apare în condiții climatice specifice, pe strugurii rămași în vița-de-vie, într-un mod distinct.

El se hrănește cu apa din struguri, ceea ce îi face să se usuce și astfel să-și concentreze aromele în interior, crescând nivelul de zahăr din boabe și accentuându-le gustul. Apoi, aceste boabe sunt folosite în producția de vinuri dulci și bogate, cunoscute sub numele de vinuri botritizate.

Deși mucegaiul nobil poate fi benefic pentru producția de vinuri, dezvoltarea lui este un proces foarte sensibil. Astfel că timpul, natura și mai ales priceperea omului devin esențiale pentru desăvârșirea unor astfel de capodopere lichide, așa cum este Traminer Roz CIB 2018.

Traminer Roz CIB 2018, un desert lichid grandios

Vinurile desert fac parte dintr-o categorie de vinuri cu totul și cu totul aparate. Producția lor depinde de foarte mulți factori, ceea ce le face mult mai greu de obținut decât alte tipuri de vinuri. Ele sunt rezultatul unui joc delicat, unde secretul constă în găsirea echilibrului perfect între condițiile naturale, măiestrie și răbdare, dar și aciditate, dulceață, arome și structură. Cu alte cuvinte, vinurile desert tind să se apropie de perfecțiune și uneori aproape că o ating, așa cum este și cazul vinului desert Traminer Roz CIB 2018 produs de Jidvei.

La fiecare sorbire din acest vin, descoperi arome dulci de miere, ceară de albine și flori de trandafir și gustul fructelor bine coapte, care transformă orice desert într-o experiență unică, o bucurie memorabilă, pe care, cu siguranță, îți vei dori s-o repeți la nesfârșit.

 

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: