Marci de bere romaneasca artizanala

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere din Europa. In medie, pe an, un roman consuma 80 de litri. Iar mai mult de jumatate din aceasta cantitate este reprezentata de berea la pet, nu tocmai cea mai eleganta bautura alcoolica conceputa vreodata. Exista si variante de bere romaneasca mai atragatoare din punct de vedere al prezentarii si cu un gust mult superior. Este vorba despre berea artizanala, fabricata in micro-berarii cu standarde inalte de calitate.

 

Ce este berea artizanala?

 

In limba engleza berea artizanala este cunoscuta sub numele de “craft beer”. Ea este produsa in general de companii mici, dar conduse de oameni pasionati de industria berii si gustul inconfundabil al acestei bauturi. Berea artizanala se aseamana mult cu berea produsa in casa. Dar spre diferenta de cei care produc strict pentru familie, strategia producatorilor de bere romaneasca artizanala este orientata spre obtinerea de profit prin fabricarea unor produse exceptionale.

 

 Branduri de bere romaneasca artizanala ce merita sa le incerci

 

In prezent, in Romania se produc anual 10 cisterne de bere artizanala. Numarul micro-berariilor a crescut semnificativ in doar zece ani. Iar pentru rafinamentul ei, tot mai multi romani aleg sa consume bere romaneasca artizanala. Iata in continuare o lista cu astfel de marci, foarte apreciate pe plan local, carora merita sa le acorzi o sansa cu prima ocazie de degustare.

 

  • Zaganu– bere artizanala nepasteurizata

 

Povestea Zaganu a inceput in anul 2013 datorita a doi tineri antreprenori romani, Alexandru si Laurentiu, care doreau mai mult de la bere. Ea este produsa in comuna Maneciu, la poalele varfului Zaganu si este fabricata din ingrediente simple, traditionale, care dau berii artizanale gustul autentic: apa, malt, hamei si drojdie.

 

 

Rezultatul unei investitii de peste 500.000 de euro, Capra Noastra este o fabrica de bere artizanala ce poate produce lunar pana la 5000 de litri de bere. Pentru ingrediente, fabrica colaboreaza cu o companie poloneza. Produsele sale se pot gasi in trei din cele mai mari orase ale tarii, respectiv Iasi, Bucuresti si Cluj.

 

 

Nemteana este o bere nascuta din dragostea pentru mostenirea de familie a unor romani ce pretuiesc traditia. Ingredientele berii Nemteana sunt aceleasi de generatii si se mai spune ca daca bei o gura din galbenul elixir, te apuca un dor nesfarsit de lanuri coapte de cereale si zile toride de vara petrecute la camp.

 

 

Pentru romani numele Carol este sinonim cu ideea de prosperitate, belsug si demnitate. De aceea nici berea Carol, o bere romaneasca artizanala, nascuta din respectul pentru istorie, nu putea primi un nume mai potrivit. Berea Carol a luat fiinta in anul centenarului si cu toate ca povestea sa de abia incepe, gustul autentic pare sa-i garanteze nemurirea.

De unde poti gusta bere romaneasca artizanala?

Ti-am facut pofta de bere romaneasca artizanala? Pe platforma Fabricatinro gasesesti detalii si date de contact pentru fiecare dintre companiile prezentate mai sus, dar si locurile de unde poti sa cumperi offline sau online. Numitorul comun al  brandurilor este prezenta pe aceasta platforma, dar si pasiunea pentru berea bine facuta. Recomandam sa le incercați pe toate pentru ca abia apoi să vă declarați fani adevarati ai berii.

De unde te poti alimenta cu bere ca la o statie peco? 

Ca o benzinărie la care te duci când mașina ta are nevoie de energie, la Stația RomBeer mergi să-ți faci plinul de bere. În Stația RomBeer tancurile sunt pline de bere artizanală proaspătă, care se vinde la litru. O poți cumpăra în cantitatea dorită . Numele brandului și prețul său sunt scrise pe fiecare tanc în parte. Astfel, este ușor să te orientezi în magazin și să alegi exact ce îți place. Îmbutelierea de asemenea se face imediat, iar locul unde alegi să-ți savurezi berea cumpărată depinde doar de tine.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: