Crama Oprișor – e primăvară, e Caloian

Caloian

Există vinuri și vinuri. Vinuri pe care le bei pentru compania în care ți se oferă; vinuri care doar țin de urât mâncării; vinuri pe care pur și simplu le bei pentru că ți-e poftă de vin și vinuri remarcabile ca cele de colecția Caloian, pe care le guști o dată și vrei să le afli întreaga poveste. A venit în sfârșit primăvara, așa că ne-am așezat afară, la soare, ne-am turnat câte un pahar de Caloian și după ce am ciocnit, am pornit pe urmele acestei legende.

Acum, colecția Caloian este compusă din 7 vinuri deosebite, dar nu a fost dintotdeauna așa.

Amatorii de vin bun se pot desfăta de la Caloian cu:

  • Caloian Sauvignon Blanc;
  • Caloian Rhein Riesling
  • Caloian Zinfandel – Alb
  • Caloian Rose
  • Caloian Fetească Neagră
  • Caloian Cabernet Sauvignon 
  • Caloian Merlot

Familia Caloian a crescut de la an la an, întâmpinând unul câte unul câte un nou membru. Caloian Zinfandel Alb de exemplu, este un vin cum nu se poate mai proaspăt și mai nou.

Caloian Rhein Riesling înseamnă echilibru. Vrei să descoperi ce înseamnă să ai parte de o armonie deplină? Acesta este vinul de care ai nevoie! Este unul din primele vinuri care s-a născut în această colecție și în același timp un clasic cu greutate, care și-a câștigat deja un loc aparte.

Caloian Sauvignon Blanc te invită la o escapadă în natură, la cules de flori de soc și savurat clipe de plăcere. Acest vin deloc pretențios, îți încântă simțurile în cel mai relaxant mod cu putință și te face să te bucuri de primăvară.

În România, primul hectar din soiul Zinfandel, Primitivo pe numele său italian, a fost cultivat de Crama Oprișor care l-a transformat apoi într-o licoare albă și delicată, într-o ediție limitată, care te surprinde cu gustul său picant și aciditatea bine integrată în corpu-i fin și elegant. 

Despre Caloian Rose pe de altă parte, putem spune că este un vin cu note citric-vegetale, cu tonuri proaspete de cireșe de căpșuni bine coapte și cireșe aromate, un adevărat atac de senzații dulci și arome proaspete, de primăvară. De la prima degustare, îți aduce aminte de cârceii proaspeți și delicați ai viței de vie primăvara și îți inspiră o senzație de voiciune și veselie.

Caloian Fetească Neagră de atrage prin vigoarea și personalitatea sa puternică. Aromele sale de gemuri dulci de prune se îmbină cu un gust suav, dar bine definit, de piper negru. 

Cabernet Sauvignon Caloian te atrage prin sinceritatea aromelor sale. Unele dintre ele sunt aromele clasice, gemoase, pe care le găsești în vinurile produse din acest soi, iar altele, ca mierea, ciocolata și menta.

Și în final, Merlot Caloian este un vin plin, desăvârșit, pe care timpul petrecut în sticlă l-a ajutat să se reculeagă și să capete aromele care îl definesc. Este un vin ușor astringet, cu un gust suav de vișine coapte care se împletește cu arome de condimente și miros îmbietor de băcănie.

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj