Colecția de vinuri Măiastru – O colecție creată după starea de spirit dezinvoltă a oltenilor

Colecția De Vinuri Măiastru O Colecție Creată După Starea De Spirit Dezinvoltă A Oltenilor

Din dorința de a ne învăța cum să prețuim fiecare clipă, fiecare moment pentru importanța lui, Crama Oprișor, o cramă de vinuri situată în Oltenia Profundă, ne oferă gama de vinuri Măiastru. Vinurile Măiastru sunt niște vinuri gustoase, suculente și pline de vervă, exact așa cum este și starea de spirit dezinvoltă a oltenilor.

Pentru fabricarea acestor vinuri cu adevărat deosebite, Crama Oprișor folosește doar struguri de cea mai bună calitate, atent selecționați. Acești struguri sunt cultivați pe colinele Oprișorului și îngrijiți cu multă atenție de maeștrii în producerea vinurilor premium. 

Niciun detaliu nu este lăsat la voia întâmplării când vine vorba de gama de vinuri Măiastru, ele îmbinând cu o desăvârșită armonie tradițiile, obiceiurile și cultura Olteniei Profunde.

O colecție de vinuri care poartă un simbol cu puternică semnificație pentru olteni

Simbolul colecției de vinuri Măiastru este Pasărea Măiastră, reprezentată în alb și negru pe eticheta fiecărei sticle de vin din această colecție, de către artistul Ciprian Paleologu. Figura mitologică reprezintă de fapt condiția oltenilor de-a lungul istoriei, oameni muncitori și ambițioși, care au reușit să renască din propria cenușă, exact ca și legendara pasăre. 

Așa cum Pasărea Măiastră este o oglindă a soarelui, care strălucește în zeci de mii de culori, caracterizată de o frumusețe nepământeană, la fel și vinurile Măiastru se definesc prin calitățile lor extraordinare, deosebite de toate celelalte vinuri românești.

Chiar și culorile folosite pentru crearea etichetelor vinurilor Măiastru nu sunt alese întâmplător. Pasărea a fost desenată în alb și în negru în mod intenționat pentru a exprima o frumusețe care nu se arată imediat privitorului, ci trebuie cercetată cu atenție și răbdare pentru a putea fi descoperită. De asemenea, aura care înconjoară pasărea strălucește într-o culoare diferită pe fiecare etichetă pentru a exprima unicitatea fiecărui soi de vin în parte, niște vinuri cu o personalitate proprie, dar care împreună alcătuiesc un curcubeu de culori, un întreg perfect.

În ceea ce privește gustul, vinurile măiastru sunt niște vinuri pline de arome, cu un gust  bogat, plin de vitalitate, care îți trezește o poftă nebună de explorare a culturii oltenești.

Soiurile de vin care definesc colecția Măiastru de la Crama Oprișor

Colecția este formată din șapte vinuri deosebite, din care trei pot fi cumpărate și în variante mini după cum urmează:

  • Sauvignon blanc – la sticlă de 750 ml și varianta mini;
  • Rose – la sticlă de 750 ml și varianta mini;
  • Cabernet Sauvignon – la sticlă de 750 ml și varianta mini;
  • Riesling Italian – la sticlă de 750 ml; 
  • Muscat Ottonel – la sticlă de 750 ml;
  • Fetească Neagră – la sticlă de 750 ml;
  • Merlot – la sticlă de 750 ml.

Când ți face dor de Oltenia, de cultura și obiceiurile ei, de tot ce are de oferit acest tărâm fermecat, desfă o sticlă de vin din colecția Măiastru și redescoperă tot ce te încântă, tot ce îți face plăcere.

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj