Crama Oprișor – O poveste din inima Olteniei

Crama Oprisor Partener Fabricatinromania Scaled 1

Via si Vinul au fost și rămân îndeletniciri asimilate vieţii şi spiritului oltenesc. Într-un tărâm străjuit de ape curgătoare și falnicii munți Carpați, vinul a oferit oltenilor o nesecată sursă de inspirație și de voie bună, fiind o băutură potrivită atât la nunți și cumetrii, cât și în clipele mai puțin fericite ale vieții. Și cum puțini știu să facă vin în Oltenia ca cei de la Crama Oprișor, noii parteneri ai platformei FabricatinRO, vom vorbi mai departe despre dragostea lor pentru vin, cât și despre multitudinea de sortimente pe care aceștia le fabrică spre deliciul și încântarea tuturor iubitorilor de băuturi bune.

Pământul din care se nasc 44 de sortimente de vin

În Ferma Oprișor se cultivă an de an nu mai puțin de 13 soiuri de viță-de-vie. Din acestea fac parte soiuri autohtone precum Tămâioasa Românească și Feteasca Neagră, dar și soiuri recunoscute și iubite în întreaga lume precum Riesling, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot și multe altele. Și pentru că atunci când vine vorba de vin niciun podgorean nu ar trebui să-și impună limite, pe lângă toate aceste minuni ale naturii, care iubesc solul din regiunea Olteniei și dau rod bogat, în Ferma Oprișor mai poți găsi din când în când și câte un hectar plantat cu soiurile Zinfandel și Dornfelder.

În total, pe Valea Drincei, în bătaia razelor de soare, de primăvara și până toamna așteaptă să ajungă la maturitate și să se transforme în 44 de sortimente extraordinare de vin, cele 252 de hectare cu viță-de-vie, ale Cramei Oprișor. Iar când le vine sorocul, ele sunt selecționate bob cu bob și apoi sunt transformate în nectarul zeilor.

Artă până în cele mai mici detalii

Vinurile Cramei Oprișor nu uimesc doar prin calitatea lor deosebită, ci și prin etichetele unicat ce le ajută să iasă în evidență și să se remarce indiferent dacă este vorba de un magazin cu vinuri sau un eveniment special unde concurează și cu alte băuturi.

Fiecare sticlă Crama Oprișor este o operă de artă care te învață nu doar gustul vinurilor fine, ci și despre frumusețea și profunzimea culturii românești în general și oltenești în particular. Cele 44 de sortimente de vinuri sunt împărțite în mai multe colecții distincte, fiecare cu particularitățile ei. Multe dintre aceste colecții poartă numele unor ritualuri sau obiceiuri adânc înrădăcinate în spiritul oltenesc și exprimă profunzimea și sensibilitatea acestuia.

De ce să te delectezi cu vinurile Cramei Oprișor?

Când ți-e poftă de vin, recomandarea noastră este să alegi o băutură care să-ți stimuleze toate simțurile, fără a se limita doar la dezmierdarea papilelor gustative. Ales cum trebuie, vinul poate stârni emoții nemaipomenite și stimula imaginația și creativitatea în cel mai dulce și suav mod cu putință.

Viața este prea scurtă pentru a bea un vin oarecare. De aceea, alege un vin care să conteze, un vin 100% românesc, din Oltenia Vie și Profundă, vinul Cramei Oprișor!

Povestea Cramei Oprișor nu este o poveste doar despre vin. Ci o poveste despre artă, cultură, apartenența la neam, prezent, speranță și în primul rând, Oltenia și toate misterele ei.

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj