Se încarcă...
Millefiori Bucurie Colorată, Manual Lucrată

Millefiori – bucurie colorată, manual lucrată

Sticla există pentru a ne demonstra cât de fermecătoare poate fi chimia, Sticla de Murano ca dovadă că tradițiile uimitoare se păstrează iar Millefiori este dovada că omul poate crea cu mâinile lui bucurie și culoare.

FabricatinRO a descoperit că, într-un oraș din România, că de 15 ani există un loc din care pleacă, spre întreaga Europă, mii de bucurii vizuale create pentru a împodobi oameni și case. Un loc în care, pe tot parcursul anului, se meșteresc lucruri mici, cu farmec mare: atelierul Millefiori unde se aplica tehnici invățate direct de la maestrii venețieni, la care se adaugă constant designul adaptat tendințelor.

În atelierul din Arad, 160 de meșteri iscusiți se joacă zilnic cu focul. Odată trecută prin mâinile lor dibace, sticla adusă din insula Murano căpătă formă și culoare. Forma unor bijuterii și articole decorative speciale și toate culorile curcubeului.

Cum iau nastere bijuteriile Millefiori

„Întâi încălzim sticla, pentru o perla suflata, care de obicei se folosește la coliere. Se topește sticla, se pune pe țeava asta metalica si se da forma. Se îmbracă sticla în argint. Pentru a proteja argintul, acoperim cu al doilea strat de sticla, sa nu se ardă, iar apoi se sufla.

Mai departe, îmbrăcam argintul, încălzim din nou toată piesa, cu argintul împreuna. Apoi se taie frumos, se prinde cu un suport, se prinde cu foarfeca, si gata. Acestea sunt globuri. După ce este gata, se bagă în cuptor pentru a-i mari rezistenta, sa nu fie casant, sticla devenind, astfel, mai elastica”. povestește Iosif Jurek, operatorul de producție la Millefiori!

Mai jos sunt câteva din produsele pe care ți le recomandăm:

  1. Set Taylor, colectia Murano
  2. Set Adora
  3. Cerceri Devi
  4. Set Riki pentru barbati
  5. Set Lora, colectia Murano

Joaca aceasta cu sticla a început în anul 2000 și a tot crescut. În mare parte, bijuteriile și elementele decorative merg la export, dar le puteți găsi în tot mai multele magazine Millefiori din România și, mai nou, în magazinul online.

Vă plac accesoriile românești? Vă invităm să descoperiți mai multe pe platforma noastră FabricatinRO!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: