Ulei presat la rece din nuci

Gramaje disponibile : 250ml (sticla), 500ml (sticla)

250ml : 35 lei

500ml : 60 lei

35 lei60 lei

Descriere

Ulei presat la rece de nuci,  decantat natural și nefiltrat, vâscos, de culoare galben-aurie, cu gust intens și plăcut de nuci uscate.
Are triplu rol: alimentar, terapeutic și cosmetic.
Conține: vitaminele C, B1, B2, B5, cel mai bogat în complexul de Omega 3, 6 și 9 dintre uleiuri, vitamina PP, caroten, proteine, glucide, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sulf, cupru, zinc și iod, plus alte oligoelemente și acizi grași polinesaturați atât de necesari organismului nostru.
Beneficii: folosit în scop terapeutic, uleiul presat la rece de nuci este, la momentul actual,  cel mai natural și eficient tratament de scădere a colesterolului, datorită acțiunii sale asupra grăsimilor rele depuse pe artere și vene și totodată un adevărat protector al bolilor cardiovasculare.
Antioxidanții vin de asemenea în ajutorul organismului și îl scapă/curăță de toxine, regenerând totodată celulele .
Acizii grași de tip Omega și acidul elagic susțin elasticitatea arterelor și venelor și ajută la îmbunătățirea fluxului sângelui, astfel de reduc șansele de rigidizare a arterelor, deci împiedicarea apariției unui atac cerebral.
Uleiul de nuci consumat în mod regulat, introdus în alimentația de zi cu zi, ajută la o bună funcționare a sistemului endocrin.
Reglează nivelul hormonal, fiind o sursă importantă de fitonutrienți, ca de exemplu cupru, fier, magneziu, seleniu, zinc.
Toate aceste elemente sunt deosebit de importante în menținerea echilibrată a nivelului hormonal în organism.
Anumite cercetări susțin că uleiul de nuci ar împiedica dezvoltarea celulelor canceroase, iar consumul regulat de nuci, dar mai ales ulei de nuci (care este mult mai concentrat), ajută la prevenirea formelor tumorale.
De asenemea, uleiul de nuci are rolul de a reduce inflamațiile și este recomandat în tratarea bolilor precum artrita.
Folosit ca adjuvant cosmetic, uleiul presat la rece de nuci ajută la menținerea frumuseții pielii, datorită complexului de B-uri și a antioxidanților.
De aceea, folosit atât la nivelul tenului, cât și a pielii, veți ajuta la hidratarea sănătoasă a acestora.
Uleiul de nuci poate fi folosit de asemenea împotriva căderii părului, prin aplicarea de măști de 2ori pe săptămână, timp de cel puțin 3 luni.
Nu numai că veți scăpa de căderea părului, dar veți avea un păr fortifiat, sănătos și hidratat, care va crește mai repede datorită conținutului de potasiu care ajută la creșterea părului, prin regenerarea celulară.
Proprietățile sale antifungice ajută la calmarea și vindecarea eczemelor de la nivelul scalpului, în consecință alungarea mătreții.
Unii cercetători susțin că uleiul de nuci este un foarte bun remediu și pentru psoriazis, datorită proprietăților sale anti-fungice și a complexului de vitamine, minerale și oligoelemente.
Uleiul de nuci presat la rece este deosebit de util bucătăria oricărei familii deoarece are un gust plăcut de nuci proaspete și ajută la potențarea savorii preparatelor.
Recomandare de utilizare: este recomandat a fi utilizat în stare crudă, pentru a nu-și pierde din proprietăți, astfel că supele-cremă, salatele, aperitivele, bruschetele, deserturile, pastele vor avea un plus de valoare adăugând la final ulei de nuci.
Condiții de păstrare: se poate oxida ușor dacă capacul nu este suficient de bine strâns după fiecare utilizare.
De asemenea, se recomandă a fi ținut la loc răcoros și ferit de lumină, la temperaturi sub 21 grade. După deschidere se recomandă a fi utilizat in maxim 3 luni .

 Valabilitate: 12 luni

Informații suplimentare

Gramaj

250ml, 500ml