fbpx

Tuica de prune imbatranita 7 ani in butoaie de stejar, 32% alcool, 250 ml.

Reteta este mostenita din batrani, traditionala zonei Slanic Muscel – Arges. Cu o tradiție seculară, producătorii artizanali de țuică si rachiuri din Slănic Muscel sunt renumiți pentru calitatea și tăria Țuicii si rachiului de Slănic Muscel. Vândută încă de la 1883 pe cuprinsul României, Țuica si rachiul de Slănic Muscel și-au păstrat aura unor produse râvnite de toate casele boierești.

Satul Slănic Muscel aflat la poalele Munților Carpați este un adevărat colț de rai cu oameni harnici și destoinici. Cu pasiune și meșteșug, continuând tradiția moșilor și strămoșilor prin folosirea unor rețete ale căror secrete sunt păstrate, generație după generație, de sute de ani, renumele Țuicii si Rachiurilor de Slănic Muscel a străbătut veacurile. Folosind fructe din propriile livezi, producem țuică de prune și rachiu de mere și pere. Producția noastră este în loturi mici de înaltă calitate, 100% natural. La fel ca stramosii nostrii, in procesul de fabricatie folosim alambicuri cu foc de lemne  Fiecare lot este verificat înainte de îmbuteliere și certificat prin semnătura unui membru al familiei noastre conferind garanția unui produs original Țuică si Rachiu de Slănic Muscel.

 

Tuica de prune  imbatranita 7 ani 32% alcool, este o bautura alcoolica specific romaneasca facuta exclusiv din fructe (prune – alese cu grija din livezile proprii), pastrata numai în butoaie de stejar. Tuica de prune  imbatranita 7 ani nu contine zahar sau alti indulcitori, aromatizanti sau coloranti, gustul si aroma provenind de la fructele folosite exclusiv ca materie prima,  iar culoarea de la lemnul de stejar din care a fost confectionat butoiul.

45 lei

Descriere

Tuica de prune  imbatranita 7 ani 32% alcool, este un produs natural de cea mai buna calitate, cu un continut de 100% fruct (pruna), fara zahar.

Pentru a deveni TUICA de pruna imbatranita 7 ani, bautura trebuie lasata la invechit in butoaie de stejar. Nivelul de umiditate naturala este unul din principalii factori care influenteaza procesul de evaporare si “imbatranire” a tuicii. Butoaiele de stejar au un anumit grad de porozitate la alcool, iar tuica trebuie sa stea la invechit multi ani in butoaie de stejar pentru a-si dezvolta calitatile.

Tuica nu poate fi “imbatranita” decat in butoaie de lemn, deoarece in sticla procesul inceteaza, sticla fiind ermetica. Pe masura ce imbatraneste, tuica concentreaza aromele si culorile iar cu trecerea timpului devine din ce in ce mai inchisa la culoare. In prima perioada, aroma tuicii-buchetul, se “inmoaie” si devine mai putin agresiv iar aroma lemnului de stejar incepe sa isi faca efectul in tuica de prune, lasand urme de arome florale si de vanilie.

Ingrediente: prune.

Termenul de garantie: NELIMITAT.

Pretul include si accizele.

Informatii nutritionale medii pentru 100gr. produs: GLUCIDE 0g; PROTEINE 0g; LIPIDE 0g; Valoare energetica: 250 kcal