Se încarcă...

Solo Quinta Alb 2022

La degustare observam un corp puternic, echilibrat de prospetimea Sauvignon Blancului. Postgustul foarte lung este dominat structural de notele fenolice date de Feteasca Regala.

Producator: Cramele Recas

Soi: Chardonnay, Feteasca Regala, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Cadarca

Clasificare: DOC Recas

Tip: Sec

Culoare : Alb

Volum alcoolic: 13%

Mancaruri recomandate: Lobster si Crab, Preparate la cuptor pe baza de carne de pasare

Temperatura de servire: 8-10° C

Cantitate: 0.75 L

113 lei

Vandut de : Statia cu Vin SKU Solo Quinta Categories , Etichete , ,

Descriere

Strugurii sunt selectați de pe soluri argilo-calcaroase, culeși manual din zonele Dealul Țiganului, Überland, Pădurea Ianova și Pfefferberg. Vinul este realizat prin fermentație și elevage în barrique francez, 100% nou,

Dargaud & Jaegle, Medium Toast, timp de 4-5 luni pentru Chardonnay. La final, se cupajează cu celelalte soiuri vinificate separat în cuve de inox.

Solo Quinta Alb 2022 Recas este un vin alb sec, produs în vestul României, în regiunea viticolă a Recașului. Acest vin este realizat din struguri autohtoni românești, precum Fetească Albă și Sauvignon Blanc.

Solo Quinta Alb 2022 are o culoare galben pai, strălucitoare și cristalină, care arată claritatea vinului. La miros, acest vin are un buchet aromatic intens, cu note de fructe tropicale precum mango, ananas și papaya, completate de o notă subtilă de flori albe și o notă ușoară de ierburi proaspete.

Gustul este bine echilibrat, cu arome de fructe și note subtile de citrice, care dau un final lung și persistent, dar și o senzație plăcută de prospețime. Corpul vinului este mediu, cu o aciditate bine integrată și un nivel moderat de alcool, ceea ce îl face ușor de băut și plăcut de savurat.

Acest vin se potrivește perfect cu preparatele de pește și fructe de mare, salatele cu legume proaspete și brânzeturi ușoare. De asemenea, poate fi savurat ca aperitiv sau pur și simplu în compania prietenilor.

Produs de Cramele Recas, unul dintre cei mai mari producători de vin din România, Solo Quinta Alb 2022 este un vin de calitate, care combină tradiția și tehnologia modernă pentru a crea o experiență gustativă memorabilă.