Spălătorie de textile super inteligenta se afla în Brașov

Compania Kromatic de închiriere și spălare de textile industriale din Brașov a investit peste 4.5 milioane de euro într-o tehnologie unică în România și a devenit un model pe piața europeană a spălătoriilor. Compania folosește o tehnologie inovatoare bazată pe radiofrecvență (RFID) care presupune identificarea și trasabilitatea fiecărei textile. Aceștia se pot lăuda cu integrarea tehnologiei RFID în sistemul logistic și în întregul său lanț valoric. Spălătoria Kromatic a fost clasată pe locul 8 mondial în topul companiilor din industria serviciilor de întreținere a textilelor realizat de către CINET, organizație internațională a asociațiilor profesionale ale spălătoriilor și curățătoriilor.

Spălătoria Kromatic a fost înființată în anul 2015, fiind prima spălătorie profesională din Europa care aplică tehnologia bazată pe radio frecvență (RFID) în managementul textilelor HoReCa. Compania mama, Promar Textil, a putut astfel să ofere o gamă mai largă de servicii privind închirierea, întreținerea și igienizarea textilelor hoteliere și a echipamentelor de lucru pentru industrii variate, de la industria alimentară, la cea prelucrătoare și sectorul medical sau hotelier.

Principalul beneficiu adus de noua tehnologie este un management superior al textilelor în cadrul spălătoriei și la client. Sistemul RFID presupune identificarea textilelor hoteliere prin microcipuri bazate pe radiofrecvenţă, generând trasabilitatea textilelor, inventarierea facila şi corectă, prelungirea duratei de viaţă a textilelor, eliminarea furturilor şi nu numai. Aurelian Moraru, directorul general al spălătoriei Kromatic spune că “Beneficiile tehnologiei RFID de identificare a textilelor sunt incontestabile: în mod normal inventarul textilelor unui hotel de mărime medie, de circa 100 de camere, presupune ca minimum două persoane să se implice în numărarea acestora o zi întreagă, rezultatul final fiind incert din cauza erorilor umane. Textilele care au microcip RFID sunt inventariate automat, eliminând aceste erori şi costurile cu timpul şi cu personalul. Totodată, putem elimina chiar şi pierderile cauzate de dispariţii”.

Ce beneficii îți oferă o spălătorie textile Brașov?

Printre celelalte beneficii se mai numără: stocuri reduse la minimum și eficientizarea gestionării acestora, textilele sunt utilizate la potenţialul lor maxim, fără să devină deşeuri înainte de vreme sau să fie nevoie de investiţii intermediare premature, întreaga informaţie referitoare la textile microcipate este  disponibilă clientului pe platforma online dezvoltată de companie, ce oferă rapoarte precum Inventar activ, Spălări, Detectări antifurt, Uzură etc., tehnologia RFID a Kromatic susţine strategia de business verde a companiei (prin reducerea drastică a deşeurilor generate, monitorizarea uzurii etc.).

Date contact:

str. Paris, nr. 7

Romania, Prejmer, Brașov – 507165

telefon: 0368 006 001

email: office@kromatic.ro

Sursa: businessmagazin.ro, kromatic.ro

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: