Se încarcă...

Rachiu de mere imbatranit 7 ani in butoi de stejar, 52% alcool, 500 ml.

Rachiu de mere imbatranit 7 ani in butoaie de stejar 52% alcool, este un produs natural de cea mai buna calitate, cu un continut de 100% fruct (mere), fara zahar.

Pentru a deveni RACHIU de mere imbatranit 7 ani, bautura trebuie lasata la invechit in butoaie de stejar. Nivelul de umiditate naturala este unul din principalii factori care influenteaza procesul de evaporare si “imbatranire” a rachiului. Butoaiele de stejar au un anumit grad de porozitate la alcool, iar rachiul trebuie sa stea la invechit multi ani in butoaie de stejar pentru a-si dezvolta calitatile.

Rachiul nu poate fi “imbatranit” decat in butoaie de lemn, deoarece in sticla procesul inceteaza, sticla fiind ermetica. Pe masura ce imbatraneste, rachiul concentreaza aromele si culorile iar cu trecerea timpului devine din ce in ce mai inchis la culoare. In prima perioada, aroma rachiului- buchetul, se “inmoaie” si devine mai putin agresiv iar aroma lemnului de stejar incepe sa isi faca efectul in rachiul de mere, lasand urme de arome florale si de
vanilie.

Reteta este mostenita din batrani, traditionala zonei Slanic Muscel – Arges.

Cu o tradiție seculară, producătorii artizanali de țuică si rachiuri din Slănic Muscel sunt renumiți pentru calitatea și tăria Țuicii si rachiului de Slănic Muscel. Vândută încă de la 1883 pe cuprinsul României, Țuica
si rachiul de Slănic Muscel și-au păstrat aura unor produse râvnite de toate casele boierești.

 

Satul Slănic Muscel aflat la poalele Munților Carpați este un adevărat colț de rai cu oameni harnici și destoinici. Cu pasiune și meșteșug, continuând tradiția moșilor și strămoșilor prin folosirea unor rețete ale căror
secrete sunt păstrate, generație după generație, de sute de ani, renumele Țuicii si Rachiurilor de Slănic Muscel a străbătut veacurile. Folosind fructe din propriile livezi, producem țuică de prune și rachiu de mere și pere.
Producția noastră este în loturi mici de înaltă calitate, 100% natural. La fel ca stramosii nostrii, in procesul de fabricatie folosim alambicuri cu foc de lemne  Fiecare lot este verificat înainte de îmbuteliere și certificat prin semnătura unui membru al familiei noastre conferind garanția unui produs original Țuică si Rachiu de Slănic Muscel.

 

Rachiul de mere  imbatranit 7 ani 52% alcool, este o bautura alcoolica specific romaneasca facuta exclusiv din fructe (mere – alese cu grija din livezile proprii), pastrata numai în butoaie de stejar. Rachiul de mere imbatranit 7 ani nu contine zahar sau alti indulcitori, aromatizanti sau coloranti, gustul si aroma provenind de la fructele folosite exclusiv ca materie prima,  iar culoarea de la lemnul de stejar din care a fost confectionat butoiul.

Ingrediente: mere.

Termenul de garantie: NELIMITAT.

Pretul include si accizele.

Informatii nutritionale medii pentru 100gr.

produs: GLUCIDE 0g; PROTEINE 0g; LIPIDE 0g; Valoare energetica: 250 kcal

80 lei

Descriere

Infiintata in anul 2009 SC SLANIC MUSCEL AGROINDUSTRIAL COMPLEX SRL se ocupa in principal de colectarea, prelucrarea si conservarea fructelor de padure, legumelor si a fructelor din livezile proprii. Continuand traditia, pasiunea si folosind retetele stramosilor nostri, folosind doar fructe din padure si din livezile proprii, dar si legume atent selectionate, producem 100% natural, fara conservanti, coloranti si gelifianti produse atestate. Productia noastra este in loturi mici, dar de inalta calitate.

Pentru produsele alcoolice (tuica si rachiuri), folosim la fel ca stramosii nostri, alambicuri cu foc de lemne. Fructele se culeg la maturitatea coacerii. Numai fructele bine coapte si atent selectionate sunt folosite in procesul de productie al alcoolului.

Dulceata este obtinute intr-un proces de fabricatie cu cantitati mici de produs pentru a ramane fructul intreg. Nu producem industrial. Fructele sunt din padure sau din livezile proprii si nu folosim fructe de cultura.

Zacusca este un produs obtinut din legume atent alese. Toate legumele se coc, se curate iar mai apoi se prepara la foc domol de lemne, pe pirostrii, in ceaun. Acest produs are Atestare noua de produs Traditional Romanesc.