Se încarcă...
O Cură Cu Lapte De Măgăriță Durează Aproximativ O Lună, Iar Efectele Sale Se Pot Observa Chiar și Până La Jumătate De An De La încheierea Sa

Cât de eficientă este o cură cu lapte de măgăriță în mijlocul verii?

Vara bate la ușă și pentru că tocmai acum este sezonul laptelui premium de măgăriță, când măgărițele au dat naștere puișorilor lor și la ferme se colectează lapte foarte prețios, probabil că te gândești cât de eficientă ar fi o cură cu lapte de măgăriță? Dar răspunsul este foarte simplu. O cură cu lapte de măgăriță este la fel de eficientă acum, precum în tot restul anului, pentru că acțiunea acestui aliment minune asupra organismului nu este influențată de temperatura de afară sau de anotimp.

Ba mai mult, dacă îți dorești să te pregătești cum se cuvine pentru anotimpul rece, ar fi poate chiar mai bine să ții o cură cu lapte de măgăriță acum, mai ales când poți procura lapte de o calitate superioară. Laptele de măgăriță întărește sistemul imunitar datorită conținutului său ridicat de imunoglobuline, niște substanțe care au un rol important în protecția organismului împotriva infecțiilor.

De asemenea, laptele de măgăriță este bogat în nutrienți precum proteine, grăsimi sănătoase, vitamina A, vitamina B2 și vitamina C, calciu, magneziu, fosfor, fier și zinc. Toate aceste substanțe contribuie la menținerea sănătății organismului și funcționării lui în stare optimă.

Mai trebuie să adăugăm faptul că laptele de măgăriță are și proprietăți antiinflamatorii. Cercetătorii susțin că el poate reduce intensitatea simptomelor determinate de bolile care determină inflamații ca de exemplu artrita reumatoidă, afecțiunile intestinale, dar și răcelile de sezon.

Datorită tuturor lucrurilor menționate mai sus, laptele de măgăriță este exact ce ai nevoie pentru a-ți fortifica organismul și a-l pregăti din timp pentru sezonul rece.

Cât durează efectele unei cure cu lapte de măgăriță?

O cură cu lapte de măgăriță durează aproximativ o lună, iar efectele sale se pot observa chiar și până la jumătate de an de la încheierea sa. După aceea, poți să reiei practica și să te bucuri din nou de toate beneficiile laptelui de măgăriță asupra organismului tău.

Poți bineînțeles să introduci laptele de măgăriță și în alimentația ta de zi cu zi. Îl poți consuma ca atare în locul oricărui alt lapte pe care îl preferi, sau îl poți folosi ca ingredient în preparate precum: smoothie-uri, înghețată, prăjituri ș.a.m.d.

Întrucât formula sa chimică este foarte similară cu cea a laptelui matern, nu te expui la niciun fel de risc dacă consumi lapte de măgăriță zilnic. Cu toate acestea, fiind vorba de un aliment atât de valoros și atât de greu de procurat, cel mai bine ar fi să-l privești ca pe un medicament și să-l tratezi ca atare ca să te bucuri din plin de tot ce are el de oferit. 

Așadar, pentru cele mai bune rezultate, consumă lapte de măgăriță dimineața, pe stomacul gol, aproximativ 200 de mililitri pe zi, timp de o lună. De asemenea, optează pentru lapte de măgăriță proaspăt, adus direct de la fermă în recipiente care să-i păstreze intacte calitățile sale originale și nu-i altera compoziția preparându-l termic sau amestecându-l cu alte alimente.

Astfel, vei putea observa cel mai ușor diferențele de după cura cu lapte de măgăriță, iar organismul tău se va simți revigorat și mai puternic!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: