Se încarcă...

Zarand - miere bună ca pe vremuri

Poienția Zarand procesează și comercializeaza produse locale

Descriere

Nectarul din care au făcut albinele această minunată miere, de o calitate superioară, a fost cules în aria protejată Situl Natura 2000 Zarandul de Est, situat în sudul Munților Apuseni, la granița dintre județele Arad și Hunedoara. Diversitatea reliefului este dată de văile abrupte și dealurile cu pante line ale Munților Zarandului dar și de lunca largă a râului Mureș. Această imagine spectaculoasă este completată și de îmbinarea peisajelor naturale cu cele culturale, lucru care face ca această zonă să pară desprinsă dintr-o poveste nemuritoare spusă de bunici.

Aici se păstrează elemente valoroase ale patrimoniului material imobil și mobil – biserici din lemn, sălașe, ansambluri arhitectonice de tip nobiliar, mori pe apă, portul popular, precum și unelte și instrumente tradiționale – și ale patrimoniului imaterial – obiceiuri, tradiții și îndeletniciri populare, ca de pildă gastronomia specifică, șezătorile, obiceiul de iarnă „Mersul cu Dubele” și țesutul la război.

Este un concept născut din dorința și nevoia fermierilor locali din aria protejată Zarandul de Est de a-și promova produsele naturale de înaltă calitate și o dată cu ele valorile culturale și naturale.

Poienția Zarand SRL  este compania înființată de Asociația Fermierilor din comuna Petriș, cu scopul de  a procesa și comercializa produsele naturale locale sub brandul „Zarand – Bun ca pe vremuri”, principiul de bază al companiei este de “Comerț echitabil”/ Fair Trade al cărui scop declarat este de a ajuta producătorii locali să obțină condiții comerciale cât mai bune pentru valorificarea produselor rezultate din agricultura sustenabilă. Astfel, fermierii să poată obține un venit echitabil, iar dumneavoastră alimente naturale și gustoase, așa cum ni le amintim de odinioară, dar cu respectarea celor mai ridicate standarde sanitar-veterinare.

Centrul multifuncțional din satul Roșia Nouă a fost construit în anul 2015 de Asociația Zarand cu sprijinul Fauna&Flora International, Marcela Trust, Composesoratul Roșia Nouă și Primăria Petriș.       Acest spațiu include o linie complet funcțională pentru producția de miere îmbuteliată, centrul  fiind avizat pentru comercializarea produselor în România, dar și pentru export în Uniunea Europeană.

Operatiunea de imbuteliere a mierii este  atent supravegheată. Prioritatea noastră este păstrarea naturaleţii produsului şi conservarea proprietăţilor terapeutice ale acestui aliment folosit în medicina naturistă de mii de ani.

Vă  oferim o miere de calitate superioară, produsă în mod tradiţional de către apicultori care respectă mediul şi specificul lor cultural, dintr-o arie protejată, dar a fost îmbuteliată şi analizată respectând cele mai înalte standarde internaţionale!

Cumpărând aceste borcane de miere sprijiniţi în mod direct un producător local iar comenzi puteți da și telefonic la 0745503181.

Citește și povestea noastră de aici

Adresa

Roşia Nouă, Comuna Petriș, Romania

Retele sociale
Contact

    • No comments yet.
    • Add a review