Crăciun de poveste romaneasca!

HO-HO-HO și vine din nou Crăciunul! Sărbătoarea Nașterii Domnului vine din nou cu colinde, cu pace sufletească dar și cu destinații spre care dorim să evadăm și cadouri care să aducă zâmbete pe fața celor dragi. Noi vă propunem să vă gândiți la un Crăciun românesc, deși unii veți spune că este încă devreme. În mai puțin de o lună veți fi Moș Crăciun pentru membrii familiei, pentru copii sau pentru partenerii voștri, așa că noi vă sărim în ajutor cu câteva „sugestii românești”.

Sugestii românești pentru românii noștri de la FabricatînRO.ro

Noi vă dorim ca destinațiile de vacanță pe care le veți alege să fie românești, așadar lista de mai jos dorim să vă fie de folos în vacanță:

 • Vulcanul stins de la Racoș – https://fabricatinro.ro/2015/10/hai-la-vulcanul-din-romania/
 • Peștera de la Vadu Crișului – https://fabricatinro.ro/2015/11/pestera-de-la-vadu-crisului-va-asteapta/
 • Bucovina – https://fabricatinro.ro/2015/11/destinatie-de-weekend-bucovina/
 • Obcinele Bucovinei – https://fabricatinro.ro/2015/04/herghelia-lucina-un-colt-de-libertate/
 • Ochiul Beiului – https://fabricatinro.ro/2015/10/destinatie-de-vacanta-ochiul-beiului/
 • Sau vă mai puteți inspira și de aici cu câteva locații românești pe care ar trebui să le vizitați: https://fabricatinro.ro/2015/11/sfantul-andrei-ne-aduce-weekend-prelungit/

Pentru sugestii de cadouri românești, practic puteți cerceta întregul nostru site ce este cu adevărat o bază de date din ce în ce mai completă cu produse românești. Fie că alegeți secțiunea de BioRo, FabricatRo sau ProducătoriRo, sigur veți găsi idei de cadouri românești.

Povestea românească de Crăciun vrem noi să o completăm, după destinațiile și produsele alese de voi, cu câteva curiozități pe care le puteți împărtăși cu prietenii la o întâlnire în pragul sărbătorilor de iarnă. Cu ajutorul unor informații găsite aici, am aflat lucruri interesante despre Crăciun și nu numai:

 • Prima felicitare a fost tipărită în anul 1846, la Londra;
 • Celebrul costum roșu al lui Moș Crăciun a fost creat de către un caricaturist pe nume Thomas Nast, în anul 1860;
 • Dacă te-ai întrebat vreodată care este poporul sau țara care a avut minunata idee a împodobirii bradului de Crăciun, să știi că Germania a avut această idee strălucită;
 • Roșul, verdele și auriul sunt consierate culori tradiționale de Crăciun. Verdele simbolizează viața și renașterea, roșul este asociat cu sângele lui Hristos, în timp ce auriul este considerat simbolul luminii și bogăției. Tradiția spune că cele trei nuanțe trebuie să se regăseacă în podoabele alese pentru decorarea pomului de Crăciun;
 • Beteala cu care se împodobește pomulși se decorează casa de sărbători a fost inventată în anul 1610, în Germania, de către o persoană rămasă anonimă. La acea vreme, era confecționată din argint pur.

Nu uitați cât de important este fiecare dintre voi pentru economia țării noastre, așadar alegeți să cumpărați românește!

Sursa imagine: https://02varvara.files.wordpress.com/

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: