Se încarcă...
Licheni Stabilizați Min

Tablouri cu licheni stabilizați – o formă modernă de artă

În ultimii ani, lichenii s-au transformat din simple grupări de organisme care conviețuiesc în simbioză, în materia primă pentru nenumărate opere de artă care împodobesc pereții iubitorilor de frumos din întreaga lume.

Lichenii sunt niște organisme aparte. Din punct de vedere biologic, ei sunt un mix de ciuperci și alge verzi sau albastre, care formează împreună o minune a naturii, niște organisme care au moștenit tot ce-i mai bun, atât de la ciupercile, cât și de la algele din care sunt formate.

Tablourile cu licheni stabilizați servesc ca o alternativă la pereții acoperiți cu mușchi vii. Pereții acoperiți cu mușchi vii aduc un plus de culoare și viață într-o locuință urbană și pot elimina toxinele din interiorul acesteia, dar pe de altă parte au nevoie de o îngrijire specială, lumină solară directă și un nivel optim de umezeală. Pe de altă parte, lichenii stabilizați nu necesită atât de mult efort și sunt disponibili sub formă de tablouri sau alte ornamente care nu necesită udare sau surse de lumină.

Câteva lucruri despre lichenii stabilizați

Multe persoane privesc lichenii stabilizați ca pe o metodă de a aduce natura în interior. Tablourile cu licheni stabilizați sunt create folosind materie organică, conservată cu grijă pentru a-și păstra textura, culoarea și frumusețea naturală.

Cerințele reduse la capitolul întreținere și proprietățile naturale ale lichenilor stabilizați i-au transformat într-o materie primă foarte populară pentru creatorii de artă, dar și pentru cei care doresc să-și împodobească locuințele cu decorațiuni frumoase, vii, care își păstrează aspectul neschimbat ani de zile.

Datorită tratamentului de conservare de care au beneficiat, tablourile cu licheni stabilizați rezistă ani buni cu retușuri minime, apelând la un artist cu experiență sau folosind un kit de retușare pentru a umple golurile care se pot forma în timp sau a reda culoarea vibrantă a lichenilor folosiți în tablou personalizat

Artă care te ajută să reduci nivelul de stres

Știința a arătat că persoanele care aduc natura în interiorul caselor lor sunt mai relaxate și resimt mai puțin stres în viața de zi cu zi pentru că natura le ajută să se destindă. De asemenea, astfel de persoane sunt mai productive și obțin rezultate mai bune, chiar și atunci când se simt presate de timp.  

Tablourile cu licheni stabilizați permit oricui să încorporeze natura în spațiul personal și să culeagă beneficiile de pe urma traiului într-un spațiu viu.

Ca un beneficiu suplimentar, nu trebuie să ai grijă de un tablou cu licheni stabilizați așa cum ai face-o cu o plantă vie. În loc să tai frunzele uscate și să monitorizezi mereu nivelul de apă pentru a oferi plantei tale cele mai bune condiții, nu trebuie decât să ștergi ușor praful și să retușezi piesa la fiecare 3-5 ani, dacă este necesar.

Vietăți independente de tine

Chiar și cel mai micuț cactus are nevoie de atenția ta dacă vrei să trăiască fericit și să crească frumos și sănătos. Așa se întâmplă cu orice vietate pe care o aduci în casa ta și de care ești responsabil. Lichenii stabilizați însă sunt o excepție. 

Dacă ți-ar plăcea o astfel de operă de artă, Sufrageria cu licheni îți pune la dispoziție o întreagă colecție de opere de artă create cu licheni stabilizați. În Sufrageria cu licheni se creează artă vie și conservată care aduce natura în interiorul caselor clienților care caută o viață mai echilibrată. 

În galeria cu opere de artă Sufrageria cu licheni vei găsi mai multe creații și opțiuni personalizate, dar și alte produse superbe care cu siguranță te vor încânta și te vor inspira.

 

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: