Se încarcă...
Cotnari Vinul Aur Artvertising

Cotnari are o podgorie impresionanta

Astăzi ne-am decis  vorbim despre licoarea care dezleagă limbile, care  lasă reflectaţi la cele mai profunde probleme ale acestei lumi, care  ajută găsiţi adevărul – “in vino veritas”. Şi ce vin este mai bun decât unul neaoş, cu tradiţie şi pentru toate tipurile de clienţiCOTNARI, vinul cel mai bun.

Câteva cuvinte despre podgoria Cotnari

Podgoria COTNARI se află pe dealurile Moldovei. Ea are o viță de vie care produce din belşug de foarte mulţi ani. Chiar și traco-geții îşi exersau măiestria transformării rodului în licori bahice dulci-acrişoare. Meşteşugul l-au transformat în tradiţie, aşa cum găsim în paginile istoriei de la 1250. Radu Rosetti scria despre această comoară a pământului româneasc chiar înaintea întemeierii Moldovei.

Podgoria s-a dezvoltat încet până a devenit ceea ce cunoaştem astăzi datorită soarelui ce răsfaţă ciorchinii, dar şi a grijii şi profesionalismului oamenilor care administrau roadele preţioase date de această vie. În fond, chiar numele COTNARI – „cotitiul butoaielor” vorbeşte despre meşterii ce se ocupau de butoaiele în care era depozitat vinul. În anul 1990 viile se întindeau pe 2.000 de hectare, care îmbracă Podişul Moldovei, iar astăzi din aceeaşi podgorie curge vinul ce îmbătrâneşte uşor în cramele COTNARI. Vinoteca este una dintre cele mai impresionante din ţară datorită faptului deţine peste 1 milion de sticle, unele mai vechi chiar decât crama în care sunt depozitate.

Cuvinte de laudă faţă de podgorie şi de oamenii care se ingrijisesc de ea, a avut de spus şi Mihail Sadoveanu. „Podgoria Cotnari a fost mereu dăruită cu bună potrivire de oameni înţelepţi şi de la natură”. Calitatea strugurilor vine din faptul la COTNARI strugurii nu sunt nici zoriţi şi nici înghesuiţi pe viță. În plus, podgoria ieşeană se dedică în exclusivitate soiurilor româneşti. Astfel, din cele 1.700 de hectare rămase astăzi, se recoltează următoarele soiuri:

  • Grasă de Cotnari 
  • Francusa 
  • Fetească Albă 
  • Tămâioasă Românească 
  • Fetească Neagră 
  • Busuioacă de Bohotin

Peste toate soiurile tronează Grasa de Cotnari descrisă cu un gust amărui, precum coajă de nucă, cu un parfum puternic, un vin care tinde spre perfecţiune, dacă este lăsat se învechească”.

Vinuri românești prezente în filele de istorie

Se pare despre calitatea acestor vinuri ar fi auzit chiar şi Napoleon. Despre el se spune s-ar fi delectat cu prospeţimea vinului românesc. De asemenea, după spusele lui Dimitrie Cantemir, soiurile ajungeau fie degustate şi în Ţarigrad, Varşovia sau Viena, pe mesele nobililor. Nici acum nu putem spune măiestria nu le este cunoscută peste graniţe. Vinul românesc pleacă la export spre destinaţii precum S.U.A., Canada, Japonia, Rusia şi China.

Dacă vreţi va convingeţi singuri ceea ce v-am spus este adevărat, noi va invităm accesaţi pagina https://cotnari.ro. Aici veţi găsi mult mai multe detalii despre povesteatradiţia şi compania COTNARI, cât şi un magazin online de unde puteţi comandă soiuri alese, aveţi chiar şi un tur virtual al încăperilor. Sperăm merită va delectaţi cu licorile podgoriilor ieşene şi noi  îndemnăm gustaţi o licoare care va poartă într-o lume de poveste.

De asemenea, pentru mai multe licori românești, vă invităm să descoperiți secțiunea vinuri de pe platforma noastră!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: