Toamna bate la ușă. Chiar dacă este cald încă, primele semne ale toamnei sunt deja vizibile. Frunzele copacilor s-au îngălbenit, pe cer se zăresc păsări stoluri stoluri, în livezi fructele abia mai ținându–se de ramuri așteaptă în tăcere să fie culese și transformate în dulcețuri, gemuri și băuturi alese.
Toamna nu este sfârșitul, așa cum timizi ne gândeam pe băncile școlii când o comparam cu primăvara. Nici un anotimp trist și mohorât. Ci o etapă de tranziție când natura ni se dăruiește cu tot ce are ea mai bun pentru noi și ne îndeamnă să-i transformăm roadele în energie.
Toamna este un moment prielnic pentru meditație și contemplare, dar și pentru recunoștință. Acum munca nu se mai desfășoară afară, ci în casă. Eforturile depuse în exterior se concentrează acum spre interior transformând în delicatese tot ceea ce am primit cu generozitate de la natură.
Palinca de prune ca dar de la natură și dar pentru prieteni
Puține alte daruri pe care ni le oferă natura se compară cu pălinca. Mai ales palinca de prune tare și bună ca cea de la Origo redi at originem, o pălincă cu concentrație de alcool de 40%, produsă prin dubla distilare a prunelor grase din Ștefești, județul Prahova, cu ajutorul unui sistem modern.
Culoarea de chihlimbar prin care se remarcă această pălincă se obține prin învechire în butoaie de salcâm, în care se odihnește timp de 12 luni, singură, fără coloranți și alte substanțe artificiale.
Așa se naște o pălincă tare, cu un gust deosebit, care îți amintește întregul an de aroma inconfundabilă a prunelor bine coapte, de cât de darnică este natura și de cât de frumos este la rândul tău să dăruiești.
Tradiții și cultură
Să dăruiești pălincă este o dovadă de sensibilitate, mai ales când faci un astfel de cadou unui român, dar și unui străin dornic să descopere comorile țării noastre.
În multe țări și comunități, palinca și alte băuturi alcoolice tradiționale sunt oferite oaspeților unei case ca simbol al prieteniei și respectului, dar și al valorilor moștenite din moși strămoși.
Ca român, când dăruiești pălincă îți promovezi tradițiile și păstrezi vie flacăra identității naționale.
Cadou personalizat
Dacă știi că persoana căreia vrei să-i faci un cadou apreciază băuturile tari, nu te mai uita după licori de peste hotare, ci uită-te mai bine în propria ogradă după pălincă, mai ales dacă vrei să faci un cadou personalizat și personal.
Pălinca este un alcool care reprezintă întocmai sufletul românesc, pasiunea noastră pentru tot ce este natural și pur, dragostea pentru lucrul bine făcut.
Sărbători și evenimente speciale
Nu există sărbătoare la români unde să nu se închine măcar un pahar cu pălincă. Se bea palinca de prune la nunți, la botezuri, la zilele de naștere și la orice altă ocazie specială.
Pălinca este delicioasă ca aperitiv, stimulează pofta de mâncare și face ca bucatele să ți se pară chiar și mai bune.
Poți alege o astfel de băutură și ca s-o oferi celor dragi. Așeaz-o o sticlă de Origo întru-un cos nuiele elegant alături de alte produse românești și vei compune astfel cadoul perfect!
Exploatarea culturii locale
Dacă dorești să prezinți cuiva cultura românească, începe prin a-i oferi un pahar de pălincă. Pălinca are o semnificație adâncă și este un mod ideal de a introduce degustătorului o cultură complexă și rafinată, așa cum este cultura românească.
Nu numai pasionații de băuturi spirtoase, ci și amatorii apreciază palinca de prune deoarece o privesc ca pe o oportunitate de a explora aromele și atributele specifice acestei băuturi, dar și ale altor băuturi similare românești.