Aroman’s. O poveste cu aromă de cafea

O cafea, cu gustul ei amar și culoarea misterioasă în care se ascund cele mai tainice secrete ce pot fi rostite doar deasupra unei cești aburinde. Este acea băutură care atinge desăvârșirea atunci când se prepară din boabe proaspăt prăjite. Se spune că nu există două cafele la fel. Mai ales dacă ne gândim la varietatea de sortimente, la experiența celui care o prepară și bineînțeles, la starea de spirit și la gândurile pe care le amestecă în ea cel care o savurează e clar că nu putem găsi două licori cu același gust. Dar există și cafea bună, iar principala diferență dintre cele două stă în calitatea boabelor și în grija cu care acestea sunt prăjite pentru a-l desăvârși pe cel de-al doilea tip de cafea din cele două.

 

Cafea proaspăt prăjită nu se găsește oriunde, dar acolo unde există, merită prețuită

 

În România încă sunt puține locurile din care poți cumpăra cafea și să alegi pe loc modul de prăjire. În județul Alba de exemplu, singurul loc unde se întâmplă o astfel de magie este la Aroman’s, Prăjitoria de Cafea din Sebeș, în care aroma de cafea te întâmpină încă de la intrare, iar atmosfera te poartă pe meleaguri îndepărtate. Pe lângă o cafea bună îți recomandam și o ciocolată de la producatori romani.

 

Povestea prăjitoriei Aroman’s a început anul acesta, dar cu siguranță va dăinui în timp pentru că lucrurile bune rezistă. Situată într-o clădire istorică din centrul orașului Sebeș, prăjitoria Aroman’s este refugiul iubitorilor de cafea. Când inima le cere, dar nu au unde să-și satisfacă poftele în altă parte și își doresc o cafea deosebită.

 

Oricât de pretențios ai fi față legat de licoarea care îți dă puteri dimineața, la Aroman’s ai de unde alege. Gama variată de boabe disponibile te poartă cu gândul în țări îndepărtate unde cafeaua se apreciază la adevărata ei valoare. Iar până acum am vorbit doar de sortimentele single origin! Tot de la această prăjitorie poți cumpăra și amestecuri de boabe special create pentru espresso sau alte tipuri de cafea.

 

Știai că în funcție de modul de preparare al cafelei se recomandă o anume tehnică de prăjire? Mergi la Aroman’s și și boabele ți se vor prăji special pentru cafea la ibric,espresso sau moka. În plus, pentru ca nimic să nu se piardă din proprietățile cafelei, după prăjire se utilizează un sistem de răcire.

 

Un produs desăvârșit din toate punctele de vedere

La Aroman’s nu este vorba doar despre cafea, ci despre o întâlnire cu oameni ce împărtășesc aceleași pasiuni și nu fac nimic cu jumătăți de măsură. Aici până și ambalajele sunt gândite anume pentru a se potrivi cu produsul pe care îl conțin. Ele au un design minimalist astfel încât nimic să nu eclipseze calitățile cafelei.

 

De asemenea, pentru împachetat se folosesc exclusiv pungi de hârtie kraft sau săculeți de iută biodegradabili care se întorc în ciclul naturii după ce și ultima ceașcă de cafea a fost savurată.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share on facebook
Share pe Facebook
Share on twitter
Share pe Twitter
Share on linkedin
Share pe Linkdin
Share on pinterest
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: