Descriere
Strugurii folosiți pentru obținerea acestui vin au fost culeși manual și timpuriu, când nu atinseseră încă maturitatea deplină, pentru a conferi o aciditate ridicată și o efervescență tipică spumantelor din clasa premium. Prima Stilla Alb Brut 2014 a fost creat din 50% Chardonnay și 50% Pinot Noir.
Odată ajunși în cramă, o importanță sporită a fost acordată presării strugurilor. Presarea s-a realizat în 3 etape, dintre care prima etapă a însemnat aplicarea unei presiuni foarte delicate de <1 bar, pentru a obține cel mai bun suc din struguri. Această parte a fost esențială pentru obținerea unei baze finale de vin spumant de cea mai bună calitate.
Spumantul Prima Stilla Alb Brut 2014 a fost vinificat prin metoda tradițională (sau Champenoise). Vinul a avut parte de dublă fermentație: mai întâi în tancul de inox, apoi în sticlă. Apoi a fost învechit peste 36 de luni, pentru a oferi spumantului complexitatea și structura dorite de către oenologul nostru.
Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinurilor spumante Prima Stilla la o temperatură de 6 – 8°C.