Descriere
Unt de arahide, curmale și ciocolată belgiană. Yum! Una dintre cele mai apreciate arome de ovăz. Nu adăugăm zahăr absolut deloc, dar prin natura ingredientelor, această combinație este un pic mai dulce față de celelalte rețete de ovăz. Curmalele aduc un plus de textură și sunt un pic crunchy. La baza borcanului vei găsi ciocolată veritabilă 55%, de origine belgiană. Toate acestea într-un pachet deosebit. Pozele noastre sunt cât se poate de reale, deci ce vezi, aia primești!
Preparat cu unt de Arahide făcut în România de Sunday Bites.
Termenul de valabilitate este de 7 zile dacă produsele sunt ținute în condiții optime, conform etichetei.
Ovăzul nu este tratat termic așa încât să nu își piardă proprietățile. Ne preparam singuri laptele de migdale pentru că vrem sa asigurăm o calitate excelentă. Apoi amestecăm ingredientele și le lăsăm la rece peste noapte; ‘overnight oats’ cum zic americanii. În felul acesta ovăzul cu lapte va avea o textură perfectă.
Produsul necesită refrigerare constantă. Dacă îl vei uită afară, vei plânge cu lacrimi de crocodil fiindcă se va strica în câteva ore. Nu adăugăm niciun fel de conservanți sau alte chimicale. Termenul de valabilitate este afișat pe etichetă; în condiții potrivite el va fi bun de consum timp de o săptămână.
Untul de arahide a fost creat în SUA, în secolul 19 și este o sursă de fier, calciu și numeroase vitamine. Este potrivit pentru o dietă săracă în carbohidrați, are un conținut relativ mare de proteine, îți dă energie și este delicios.
Știai că: Este nevoie de 540 de alune pentru a face un borcan de unt de arahide?
Curmalele vin din Orientul Mijlociu unde sunt foarte apreciate pentru conținutul lor ridicat de energie. Numeroasele beneficii nutriționale pe care le oferă curmalele sunt extrem de utile oricui dorește să dezvolte masă musculară.
Știai că: Fructele provin dintr-un palmier ce creștea pe marginea oazelor din Egipt și a Peninsulei Arabice?
Ovăzul scade LDL (colesterolul rău) și reduce riscul bolilor cardiace
Un studiu publicat în American Jurnal Of Lifestyle Medicine concluzionează foarte clar: consumul de ovăz și de produse pe bază de ovăz reduce nivelul de colesterol total și scade riscul de boli de inimă. Explicația este dată de prezența beta-glucanului, o categorie specială de fibre solubile, dar și a cantității mari de antioxidanți, capabili să lupte împotriva acțiunii radicalilor liberi. O porție de ovăz ce conține aproximativ 3 grame de fibre reduce colesterolul cu până la 23% dacă este consumată zilnic. Sursa poate fi vazută aici.
Ovăzul induce senzația de sațietate
Cantitatea semnificativă de fibrele din ovăz conferă senzația de sațietate, reduce foamea și asigură un tranzit intestinal sănătos. Acest lucru se va vedea în păstrarea siluetei. Sursa poate fi vazută aici.
Ovăzul ține apetitul sub control
Ovăzul reduce pofta de dulce, fluctuațiile glicemice și rezistența la insulină, principalul factor de apariție al diabetului zaharat. Sursa poate fi vazută aici.
Reduce riscul de diabet zaharat și reduce riscul de diabet zaharat
Ovăzul reduce fluctuațiile glicemice și rezistența la insulină, principalul factor de apariție al diabetului zaharat. Sursa poate fi vazută aici.
Valori Nutriționale
Ovăz (fără preparare termică), Lapte de migdale (făcut la rece în laboratorul Ohvăz), Curmale, Unt de Arahide făcut în România de Sunday Bites, Miere Românească, Topping de Ciocolată Belgiană
Produsul are o cantitate netă de 300 grame.
Profil nutrițional | per 100g | per cutie |
calorii | 199 | 598 |
kj | 839 | 2,519 |
carbohidrati | 27 | 82 |
grasimi | 7 | 21 |
proteine | 4 | 13 |
acizi grasi saturati | 2 | 6 |
zaharuri | 12 | 36 |
fibre | 4 | 12 |
sare | 0 | 0 |