Se încarcă...

Garnita MOLDOVENEASCA 1,300 kg

Garnita Moldoveneasca, carne invaluita in untura de mangalita, pusa la borcan,apoi ascunsa in beci .Contine muschi de porc si carnati afumati ,se incalzeste ,impreuna cu un burduf de Covurlui si mamaliga, langa un pahar de vin rosu

127 lei

Stoc epuizat

Descriere

Gărnița moldovenească este o mâncare tradițională din bucătăria românească, ea include carne de porc și cârnați afumați.

Carnea de porc este un ingredient de bază al bucătăriei moldovenești și este adesea preparată în moduri diferite pentru a crea mâncăruri tradiționale delicioase. În acest caz, carnea de porc este învelită în untură de mangalița, un tip de porc autohton din România, apoi pusă la borcan și ascunsă în beci pentru a fi păstrată în condiții optime de depozitare.

Când este gata de servit, carnea de porc poate fi încălzită împreună cu garnitura moldovenească și burduf de Covurlui, un tip de brânză tradițională românească, de obicei, servită alături de mâncăruri bogate în carne. Burduful de Covurlui este de obicei tăiat în felii și așezat pe partea de sus a garniturii, pentru a adăuga un gust distinct de brânză.

Pentru a completa acest fel de mâncare, este recomandat să adăugați mamaliga, o mâncare tradițională din porumb măcinat grosier, fierbeți în apă sărată și servită alături de diferite feluri de mâncare, precum și un pahar de vin roșu, care poate fi ales în funcție de preferințe personale.

În general, acest fel de mâncare este un exemplu al bucătăriei tradiționale românești, care este bogată în ingrediente locale și arome. Este o mâncare consistentă și sățioasă, potrivită pentru o cină de familie sau o masă festivă.