Se încarcă...

CRÂMPOȘIE SELECȚIONATĂ 0.75 L

Crâmpoșia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câștigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi. Crâmpoșia este, așadar, unul dintre puținele soiuri pre-filoxerice autohtone care au rezistat din vremea dacilor până astăzi.
În anii ’60 ai secolului trecut, cercetătorii de la Stațiunea Viticolă din Drăgășani au început un lung proces de încrucișări „deschise”, iar după aproape două decenii de încercari și selecții au realizat soiul nou, autohton, autofertil, numit Crâmpoșie Selecționată, soi care s-a adaptat perfect terroir-ului său de origine.

Crâmpoșia Selecționată de la AVINCIS este un vin potrivit oricărei ocazii, cu o culoare galben, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi.

Crâmpoșie Selecționată este un vin alb sec, cu o culoare galben pai, strălucitoare și cu reflexii verzui. Aroma sa este intensă, cu note de flori albe și fructe exotice, precum mango sau ananas. Gustul este complex, cu o aciditate echilibrată și o textură catifelată, oferind o experiență gustativă rafinată și plăcută.

Are un buchet proaspăt și expresiv de pară și măr verde. Gustul său este persistent și plin de viață, cu note citrice, însoțite de o plăcută mineralitate.

Este un vin ușor de consumat!

A se servi rece la 7 ˚C. Este un vin potrivit oricărei ocazii

Tipul vinului: Sec

43 lei

Stoc epuizat

Solicitare ofertă B2B

    Descriere

    Crâmpoșie Selecționată este un vin de calitate produs în România, în regiunea viticolă a Dealului Mare. Acest vin este obținut din struguri de cea mai înaltă calitate, selectați manual din cele mai bune parcele de vie. Crâmpoșie Selecționată este un vin alb sec, cu o culoare galben pai, strălucitoare și cu reflexii verzui. Aroma sa este intensă, cu note de flori albe și fructe exotice, precum mango sau ananas. Gustul este complex, cu o aciditate echilibrată și o textură catifelată, oferind o experiență gustativă rafinată și plăcută Acest vin este potrivit pentru a fi servit alături de preparate culinare ușoare, precum salate, brânzeturi sau fructe de mare. De asemenea, poate fi servit ca aperitiv sau în compania prietenilor și familiei. Crâmpoșie Selecționată este un vin de calitate superioară, ce respectă tradiția și experiența viticultorilor români, care sunt recunoscuți în întreaga lume pentru strugurii și vinurile de excepție pe care le produc. Acest vin este o alegere excelentă pentru cei care apreciază gustul rafinat și autentic al vinurilor de calitate.

    Crama Avincis este o cramă din regiunea Oltenia care produce vinuri premium, distribuite în HORECA, dar și în marile lanțuri de hypermarket-uri. Povestea acestei crame a început acum mai bine de 100 de ani și la fel ca la origini, a rămas și până în ziua de azi o afacere de familie.

    La fel de celebră precum crama este și Vila Dobrușa, aflată pe domeniul Avincis, un monument arhitectural deosebit, unde amatorii de vinuri pot lua parte la degustări sau pot petrece un sfârșit de săptămână extraordinar într-una din cele 14 camere modern amenajate, aflate în imediata apropiere a vilei.