Descriere
Pentru români cotletul afumat de porc este o adevărată încântare. Iubitorii de preparate tradiționale regăsesc în fiecare felie de cotlet afumat gustul autentic și inconfundabil al bucătăriei de odinioară. Acest cotlet porc fără os, pregătit cu grijă și atenție reprezintă esența simplității și a calității, fiind condimentat doar cu ingrediente naturale și afumat lent pentru a dobândi o aromă profundă și savuroasă. Este produsul culinar perfect pentru cei care doresc să redescopere gustul autentic al preparatelor din carne, fără adaosuri artificiale.
Savurează acest cotle de porc afumat la grătar, pârlit puțin în tigaie sau pur și simplu, când ai poftă de ceva consistent și savuros. Cotletul nostru de porc este condimentat cu sare grunjoasă, piper proaspăt măcinat și cimbru, un amestec simplu dar eficient, care permite cărnii să-și păstreze savoarea naturală, potențându-i totodată aromele. După condimentare, cotletul este supus unui proces tradițional de afumare, folosind o combinație de lemn de fag și cireș. Acest mix conferă produsului finit o notă subtilă de fum, dar și un gust ușor dulceag, foarte rafinat.
Este un cotlet de porc afumat la cald deoarece afumarea acestui preparat se realizează printr-un proces de coacere la temperaturi ridicate, timp de 6-7 ore. Această metodă de preparare permite cărnii să se gătească încet și uniform, păstrându-și toate sucurile naturale și obținând o textură fragedă și suculentă. Nu este un cotlet de porc afumat și fiert deoarece procesul nostru de afumare nu implică fierberea produsului. Vrem să ne asigurăm cu orice preț că păstrăm gustul autentic al cărnii și evităm astfel alterarea texturii și a savorii acesteia prin fierbere. Metoda aleasă de noi este un mod de preparare 100% natural, care respectă tradiția românească și garantează un produs de o calitate superioară.
Poți savura acest cotlet afumat de porc într-o multitudine de preparate. Este delicios ca atare, dar și alături de o garnitură simplă de cartofi sau legume. De asemenea, poate fi la fel de bine integrat într-un sandwich delicios, perfect pentru prânzul celor mici. Cu o felie de cotlet afumat, câteva frunze de salată proaspătă și o bucată de brânză fină, vei obține un senviș hrănitor și savuros, care va fi cu siguranță pe placul celor mici și celor mari.