Descriere
Costița afumată de porc este un produs tradițional iubit de majoritatea românilor. Multora dintre noi el aduce aminte de gustul copilăriei, aducând în farfuriile noastre o aromă excepțională, specifică preparatelor tradiționale. Fiecare bucată de costiță, cu os, este atent selecționată și pregătită pentru a oferi degustătorilor o experiență culinară deosebită, cu un gust bogat și o textură fragedă.
Este o costiță afumată de porc numai bună pentru a fi transformată în costiță afumată la cuptor, costițe la cuptor cu cartofi sau o rețetă de varză cu costițî de porc afumată.
Prepararea costiței noastre începe de la condimentarea meticuloasă a cărnii, folosind o combinație de sare, piper și cimbru fin măcinate. Toate aceste condimente conferă cărnii un plus de savoare, dar nu îi eclipsează aromele originale.
După condimentare, costița este supusă unui proces de afumare lent și atent monitorizat, care durează între 6 și 7 ore. Acest proces complex nu presupune fierberea cărnii pentru a evita pierderea aromelor sale naturale sau a sucurilor proprii. De asemenea, în procesul de afumare nu se folosește prea mult fum pentru a nu se copleși aroma cărnii.
Metoda noastră de preparare nu presupune utilizarea aditivilor sau conservanților artificiali, obținându-se astfel un produs de cea mai înaltă calitate, cu un gust pur și versatil, care face pereche bună cu diverse crudități, legume la cuptor, murături și alte tipuri de garnituri.
Când nu ai alte idei de servire a mesei, poți încerca o costiță la cuptor punând costița afumată într-un cuptor preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute pentru a-i aduce la suprafață toate aromele și sucurile și transformând-o într-o gustare delicioasă. De asemenea, o poți transforma într-o ciorbă de afumătură, în care costița va infuza supa cu o aromă bogată, dar extrem de plăcută de fum. Să știi că niciodată nu duci lipsă de costiță afumată rețete și o simplă căutare pe internet îți poate descoperi nenumărate variante care mai de care mai delicioase!