Se încarcă...

Budureasca Shine Alb Brut 2018

Acest spumant alb este obținut din struguri de Fetească Albă și păstrează calitățile celebrului soi nobil românesc. Are culoarea discretă, verde pal, precum aurul italian. Gustul agreabil, de pere coapte și aroma mediteraneană de piersici și pere completează această armonie a simțurilor.

Este un vin echilibrat, cu un postgust mineral și un perlaj fin. Poate fi savurat alături de fructe de mare, brânzeturi alese sau degustat în tihnă pentru plăcerea pe care o oferă în sine.

Tip vin: Brut

___________

Struguri: Fetească Albă

___________

Culoare vin: Alb

___________

Volum alcool: 12%

___________

Cantitate: 75 cl

___________

An recoltă: 2018

43 lei

Descriere

Budureasca Shine Alb Brut 2018 este un vin spumant produs de vinaria Budureasca din România. Este un vin alb sec, produs prin metoda tradițională de fermentare în sticlă, ceea ce înseamnă că al doilea proces de fermentare a vinului are loc în sticlă, după îmbuteliere. Acest proces adaugă vinului un strat fin de drojdii, care adaugă arome și textură vinului, ducând la o experiență deosebită pentru papilele gustative.

Vinul este făcut din soiurile Fetească Albă și Chardonnay, recoltate manual din podgoriile din zona Dealu Mare, ceea ce asigură calitatea superioară a vinului. Solurile argiloase și clima temperată continentală cu influențe mediteraneene din regiunea Dealu Mare sunt ceea ce conferă vinurilor din această zonă un gust complex și profund.

Budureasca Shine Alb Brut 2018 are o culoare galben pai cu reflexe aurii și un buchet aromat intens, dominat de note de flori albe și fructe de piersică, cu accente subtile de coajă de lămâie. La gust, vinul este vibrant și revigorant, cu o efervescență fină și arome delicate de citrice, piersici și nuci verzi. Acest vin spumant este unul elegant, fin și echilibrat, cu o aciditate plăcută și un postgust persistent.

Acest vin spumant alb brut este ideal pentru a fi servit ca aperitiv, dar poate fi asociat și cu mâncăruri ușoare, precum fructe de mare sau preparate din carne albă. De asemenea, se poate savura alături de deserturi fine sau brânzeturi maturate.

Este important de menționat că Budureasca Shine Alb Brut 2018 trebuie servit la o temperatură optimă de 8-10 grade Celsius pentru a-i permite să-și dezvăluie aromele și gustul în întreaga sa splendoare.

Budureasca Shine Alb Brut 2018 este un vin spumant alb de calitate superioară, care va încânta orice iubitor de vinuri spumante seci. Cu notele sale aromate, efervescența fină și gustul echilibrat, acest vin este o alegere excelentă pentru orice ocazie specială.

Spumantele Budureasca Shine au fost produse folosind metoda cu fermentare în tank (Charmat), utilizată și pentru realizarea vinurilor Prosecco. Spre deosebire de Metoda Tradițională, ce presupune o etapă de fermentare a vinului în sticlă, la fermentarea în tank, baza de vin a fost amestecată cu zaharurile și drojdiile într-un tank de mare volum.

Vinul a fost lăsat la fermentat pentru o durată totală de aproximativ 3 luni, timp în care cantități mari de CO2 au fost eliberate treptat, generând presiune în tank. Vinul a fost apoi filtrat și îmbuteliat fără a fi învechit, rezultând un spumant cu o presiune la sticlă de 3,5-6 bari. Datorită acestei metode de producție, vinul a dezvoltat mai multă prospețime și o fructuozitate mai ridicată.

Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 6 – 8°C.

Politica Livrarii

Taxa de transport este de 25 de lei pentru comenzile a căror valoare este mai mică de 250 de lei. Pentru comenzile ce depășesc acest prag transportul este gratuit, fiind suportat de Budureasca.

De obicei livrarea produselor durează circa 2 zile lucrătoare. În anumite perioade speciale (precum Black Friday, sărbătorile de iarnă etc.) este posibil să se înregistreze anumite întârzieri la livrări. Comenzile plasate pe site după ora 17:00 sunt procesate și pregătite pentru livrare în următoarea zi lucrătoare.

Politici Rambursare

Echipa Budureasca depune toate eforturile pentru ca stocarea și împachetarea vinurilor să respecte cele mai înalte standarde și, astfel, să ajungă la tine în cea mai bună stare. Totuși, dacă există nemulțumiri în acest sens și dorești să returnezi produsele, te rugăm să ne contactezi la adresa de email comenzi@budureasca.ro sau la nr. de telefon 0732 200 130. Un reprezentant Budureasca va încerca să găsească o soluție potrivită pentru ambele părți.