fbpx

Ulei de floarea soarelui presat la rece OVVA

Uleiul de floarea soarelui: este mult superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistenta, vascozitate si mai ales  lipsa oricaror aditivi si reziduuri de substante chimice.

Este indicat a se folosi in preparate care nu necesita un tratament termic. Prin incalzire isi pierde o buna parte din nutrientii activi.

10 lei

Descriere

Se recomandat a se pastra la temperaturi mai mici de 20C si ferit de razele solare.

 

Recipient de sticla de 500ml

 

OVVA Iași este o întreprindere cu caracter familial, înființată în 2018, care își propune să aducă pe piața românească produse naturale premium. Am început cu uleiuri (cânepă, floarea-soarelui și nuci) presate la rece, o metodă care păstrează elementele nutritive, vitaminele și mineralele conținute de semințele din care sunt fabricate, intacte. Continuam cu produse cosmetice naturale în care includem uleiurile noastre presate la rece si infuzate cu plante medicinale/aromatice (mentă, gălbenele și salvie) din cultură proprie.

 

De ce OVVA Iași?

Piața românească este una suprasaturată cu uleiuri procesate termic și ultra-rafinate care de multe ori nu mai au nimic în comun cu semințele din care s-au extras. Totul se vinde insa ca fiind „ieftin și bun”, arata bine, nu au miros si resista la temperaturi inalte.

Din contra noi vă aducem uleiuri “sensibile”al căror gust, miros și culoare sunt inconfundabile și definesc natura asa cum o vedem noi in lanurile de floarea soarelui, canepa sau in livezile de nuci. Toate caracteristicile lor sunt fin orchestrate intr-o poezie care te trimite in satul bunicilor.

 

NU folosim semințe de import sau modificate genetic.

NU folosim tratamente termice, chimice sau procese de rafinare.

NU adăugăm aditivi sau conservanți.

Concentrația in ulei este de 100%, % si pentru ai pastra toate proprietatile folosim doar recipiente din sticla de culoare inchisa.

Majoritatea plantelor sunt cultivate în Bălțați, pe terenurile proprii sau arendate.