Se încarcă...

Cat de benefic este uleiul de floarea soarelui pentru o alimentatie sanatoasa?

In Romania uleiul de floarea soarelui este unul din cele mai folosite uleiuri in bucatarie. El este potrivit la prepararea multor mancaruri si are un gust apreciat si de cei mici. Cu toate acestea, datorita continutului sau de grasimi, multi isi pun intrebarea daca uleiul de floarea soarelui este sau nu benefic pentru sanatate si ce alternative au pentru a-l inlocui.

La aceste dileme, nutritionistii ne dau un raspuns simplu: atata timp cat alimentele pe care le alegem sunt naturale si nu suferim de afectiuni care sa nu ne permita consumul lor, niciunul dintre ele nu ar trebui exclus total dintr-o dieta echilibrata. De aceea, inainte de a taia 90% din produsele de pe lista de cumparaturi, trebuie mai intai sa verificam daca nu cumva le putem achiziona intr-o varianta bio si sa incercam sa le consumam moderat.

Cel mai sanatos ulei de floarea soarelui

Accesibil ca pret si fabricat ecologic, in tara noastra se gaseste ulei de floarea soarelui presat la rece si produs de branduri ca Valahia, Zorian sau Luna Solai. Acest tip de ulei este obtinut printr-o metoda veche de secole ce permite extragerea uleiului din seminte fara alti aditivi naturali sau artificiali. Astfel, se pastreaza nealterate toate vitaminele si substantele nutritive din semintele de floarea soarelui, iar gustul ramane acelasi, bucurandu-te doar de beneficii.

Ce proprietati are uleiul de floarea soarelui presat la rece?

#1 Mentine aspectul tanar si sanatos al pielii

Semintele de floarea soarelui sunt bogate in vitamina E. Aceasta vitamina este esentiala pentru sanatatea pielii. Prin presarea la rece continutul de vitamina E din seminte nu se pierde, obtinandu-se un ulei esential pentru regenerarea celulara.

#2 Intareste sistemul imunitar

Uleiul de floarea soarelui presat la rece este un bun antioxidant. Substantele pe care le contine intaresc membrana celulelor din corp si astfel ele pot face fata mai bine la atacul virusilor si bacteriilor.

#3 Imbunatateste digestia

Uleiul de floarea soarelui presat la rece este foarte usor si se absoarbe rapid de catre sistemul digestiv. Astfel el actioneaza ca un laxativ delicat ce ajuta la combatera constipatiei pe cale naturala. In plus, nu da niciun fel de efecte adverse, asa cum o fac laxativele din comert.

#4 Vindeca celulele bolnave

Proteinele pe care le contine uleiul de floarea soarelui presat la rece ajuta la restructurarea celulara. De asemenea, el contine enzime folositoare pentru buna functionare a tesuturilor corpului.

#5 Ajuta la transmiterea semnalelor nervoase la nivelul creierului

Colina este o molecula care face parte din familia vitaminelor B. Ea este prezenta in lecitina si ajuta la transportul lipidelor si imbunatatirea metabolismului. De asemenea, studiile de specialitate au demonstrat importanta ei pentru transmiterea impulsurilor nervoase. Cu ajutorul colinei aceste impulsuri de la nivelul creierului contribuie la formarea memoriei. O sursa de lecitina si implicit de colina, naturala si la indemana oricui, este uleiul de floarea soarelui presat la rece. Spre deosebire de soia, lecitina din semintele de floarea soarelui nu se extrage pe cale artificiala si constituie o metoda viabila de a mentine sanatataea creierului si a preveni bolile ce afecteaza memoria.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: