fbpx

Straie tradiționale de la Ie românească

Nu e mândră pe aceste meleaguri a cărei frumusețe să nu fie pusă în valoare atunci când îmbracă o ie. Unul dintre cele mai vestite veșminte populare ale noastre, straie tradiționale, a revenit în atenția publicului, redevenind un accesoriu vestimentar prezent în garderobele românilor. Oricine știe că frumuseților noastre feminine, arhicunoscute pe mapamond, le șade cum nu se poate mai bine înveșmântate în costumul popular.

Și motivele sunt cât se poate de clare. În momentul în care porți o ie, nu doar corpul primește un nedeslușit sentiment de libertate, ci și starea de spirit ți se schimbă, chipul ți se înseninează, capătă blândețe și se colorează cu un zâmbet radios. Și parcă simți dintr-o dată un dor nespus de natură și tradiție, de cântec și de voie bună.
Ie românească este unul dintre proiectele frumoase care le propune românilor reîntoarcerea la valorile tradiționale și la vechile origini. De paisprezece ani, la Ie Romaneasca se brodează manual pe panză topită, motive traditionale din mai multe regiuni istorice ale țării. Durează mai bine de 3 săptămâni pentru a realiza broderia delicată a unei singure haine. În timp oferta proiectului s-a diversificat și există posibilitatea cumpărării nu doar a multrâvnitei ii, ci chiar a altor obiecte vestimentare tradiționale precum opincile sau costume populare complete. Ca să vă asigurați, accesați ieRomaneasca.com unde vă stă la dispoziție un magazin online care vă va fura ochii(și inima), nu alta.

Cândva, străbunicii noștri în zilele de sărbătoare sau de horă puneau pe ei câte o ie, pe care o purtau cu nețărmurită mândrie. Fabricat în RO vă dorește și vouă să faceți din fiecare zi a vieții un motiv de sărbătoare și să vă înfrumusețați trupește și sufletește cu acest autentic obiect vestimentar românesc.

Editare 2–> Atenție totuși la eticheta de pe ie deoarece personal am fost surprins cand am cautat sa cumpar o bluza cadou pentru o persoana draga mie si majoritatea aveau scris pe eticheta „fabricat in India” iar dupa un dialog cu un administrator de magazin am aflat ca pentru ei este mult mai avantajos sa trimita schitele in India si astfel costul scade si profitul creste.

Sursa foto: /www.facebook.com/pages/Fotomotica

Prin crearea unui cont sunteti de acord cu Termenii & Conditiile.